solyanreklam
sagreklam

Türkiye’nin Yükseleni Beşiktaş’ın Yeni Adresi!

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul alan adı uzantısını aldı...

Türkiye’nin Yükseleni Beşiktaş’ın Yeni Adresi!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 10:05

Beşiktaş Belediyesi’nin web portalına artık www.besiktas.istanbul ya da www.besiktas.ist uzantılı adreslerden de erişebilirsiniz!

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye'nin Yükseleni Beşiktaş'ın değerini dünya çapında arttıran bir adım daha attı ve belediyemizin web adresi için nokta İstanbul (.istanbul) ve nokta İst (.ist) uzantısı aldı. İstanbul’un dünya çapında marka değerini ve gücünü internet ortamında arttıran yepyeni iki alan adı .ist ve .istanbul kullanıma açıldı.

Beşiktaş Belediyesi de bu uzantılara sahip olan ilk belediyeler arasında yer aldı. Artık Beşiktaş Belediyesi’ne internet ortamında erişmek için www.besiktas.bel.tr dışında, www.besiktas.istanbul ve www.besiktas.ist adreslerini de kullanabilirsiniz.


İstanbul’un İki Domain Uzantısına Sahip Tek Şehir Olduğunu Biliyor Muydunuz?

2014 yılında ülke-şehir uzantılarından (gTLD - Generic Top-Level Domain) ilk çıkan .berlin olmuştu. Bir dünya başkenti olan Berlin’in hemen ardından Viyana şehrinin domain uzantısı .wien piyasaya sunuldu. Bu alan adı uzantılarının oldukça ilgi görmesinin ardından birçok ülke de popüler şehirleri için domain uzantısı başvurusu yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul için harekete geçti ve .istanbul ile .ist olmak üzere iki uzantı için başvuru yaptı. ICANN’in da (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) kabul etmesinin ardından bir ilk gerçekleşti ve İstanbul iki domain uzantısına sahip tek şehir oldu. Kaynak.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık