Türkiye'nin ilk opera ve bale festivali Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 25. kez kapılarını açıyor

• 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali başlıyor

Büyükşehir’den festivale
ücretsiz ulaşım desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 4-18 Eylül 2018 tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatro’da gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi festival için Antalya merkezinden ücretsiz toplu ulaşım imkanı sağlayacak.

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin programı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici’nin katılımıyla Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
Festivale ücretsiz ulaşım
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Birol Ekici, belediye olarak sadece yol, su ve alt yapı yapmadıklarının altını çizerek, aynı zamanda Antalya’nın, turizmin yanında kültür ve sanatın da başkenti olması için çalıştıklarını kaydetti. Bu alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatlarıyla önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Ekici, Aspendos Opera ve Bale Festivali’ni desteklediklerini söyledi. Birol Ekici, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak festival boyunca Aspendos’a, Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa’dan gidiş ve dönüş olmak üzere ücretsiz otobüs seferleri koyacaklarını söyledi.
"Kültür ve turizm iç içedir"
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin çeyrek asırdır Türkiye ile Antalya ile özdeşleşen çok önemli bir festival olduğunu vurguladı. Festivalden yurt dışında da büyük bir saygıyla bahsedildiğine değinen Karahan, "Dünyanın her yerinde kültür ve turizm aslında iç içedir. Birbirinden bağımsız değerlendirilmiyor. Festivaller o bölgenin ciddi anlamda kalkınmasına yardımcı oluyor. Turizm için gelenler opera ve baleye destek veriyor. Bu senede festivalimizin 25. yılına çok yakışır şekilde muazzam bir program hazırladık" dedi.
"Turandot ile başlıyor"
Festivalin 4 Eylül günü Pucci’nin en sevilen operası ‘Turandot’ ile başlayacağını ifade eden Karahan, "Turandot, ilk prömiyerini yıllar önce Ankara’da yapmıştı. Biz bunu yeniden canlandırıyoruz. Aspendos’un da doğal akustiği ve güzelliğiyle mistik yapısıyla muhteşem bir görüntü ortaya çıkıyor. 4 Eylül günü ben de sahnede olacağım. 10 Eylül’de ’Zorba’ sahnede olacak. Son yıllarda başarı kazanan eserlerimizden biridir. Ankara’da kapalı gişe oynuyoruz. En büyük sürpriz, 13 Eylül Perşembe günü Bolşoy Balesi’ni ağırlıyoruz. Dünya bale tarihin en önemli ikonlarından biridir. 18 Eylül’de ‘Aida’ operamız ile festival sona erecek" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından festivale gelecek seyirciler için ücretsiz olarak tahsis edilen otobüs güzergahları şu şekilde:

1. Otobüs Hareket Yeri
18:30 5m Migros (10023 nolu durak)
18:35 Eğitim Araştırma Hastanesi (10280 nolu durak:
18:40 Yüzüncü Yıl (10029 nolu durak)
18:50 MarkAntalya (10366 nolu durak)
18:55 Büyükşehir Belediyesi (12153 nolu durak)
19:05 Meydan Depolama (15053 nolu durak)
20:00 Aspendos Varış

2. Otobüs Hareket Yeri
18:30 Otogar Depolama
18:40 Özdilerk (10654 nolu durak)