Türkiye’nin hem sahada hem sosyal medyadaki en aktif belediye başkanı Hüseyin Sözlü, canlı yayında hemşerileri ile buluştu

Başkan Sözlü canlı yayında Adana gündemini değerlendirdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü  çarşamba akşamı şahsi sosyal medya sayfası üzerinden canlı yayında hemşerileri ile buluşarak kent gündemini değerlendirdi

Sosyal medyayı aktif kullanan ve Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi’ne göre, Türkiye’nin en dijital belediyeleri sıralamasında dijital varlıkları en iyi kullanan il belediye başkanı sıralamasında birinci olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şahsi sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayında hemşerileri ile buluşup kent gündemini değerlendirdi ve takipçilerinin sorularını yanıtladı

TOPLU TAŞIMAYA ZAM İDDİALARINA YANIT VERDİ

Hakkari’de şehit olan asker Serkan Karakaya’nın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’ya Allah’tan rahmet dilerek, onları saygıyla anarak sözlerine başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, son günlerde toplu taşıma ücretleri üzerindeki zam iddialarına Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Ağustos’tan itibaren özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda paralı binişlere son verip, Kentkart, Araçkart ve temassız kredi kartlarıyla toplu taşıma uygulamasına geçtiğini, 16 Ağustos 2017 tarihinden bu yana mazot fiyatlarında yüzde 24.94 oranında zam gelmesine rağmen,  yaklaşık bir yıl önceki ücretlerin hala geçerli olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Başkan Sözlü, 18 Temmuz 2018 tarihli UKOME toplantısında özel halk otobüsü ve dolmuşlarda yolcuların Kentkartı olmadığında araçtan inmemesi için Araçkart’tan yararlanmasına karar verildiğini, ücretin de zaten var olan bir binişlik elektronik bilet ücretine eşitlendiğini belirterek “Toplu taşımada zam yok” dedi.

ADA İÇERİSİNİ DE İŞGALDEN ARINDIRACAKLARININ MÜJDESİNİ VERDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kent halkının ortak kullanım alanı olan Adnan Menderes Bulvarı’nda hayata geçirdikleri Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’yle Adana’nın prestjini yükselttiklerini, Seyhan Baraj Gölü kıyısını işgallerden arındırdıklarını aktaran Başkan Sözlü, mevcut bulvarın bir şeridini kapatıp, kazanılan alanda bisiklet ve koşu yolları, geniş kaldırımlar, sahil düzenlemeleri ve rekreasyon uygulamalarını yüzde 80 oranında gerçekleştirdiklerini söyledi ve yakın zamanda ada içerisini de işgalden kurtaracaklarının müjdesini verdi.

“%95.2’LİK BİR BAŞARI İLE ADANALI GENÇLERİMİZE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ”

Liselere giriş sınavları açıklandığına dikkat çeken Başkan Sözlü, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 12 ilçede kurdukları 15 Gençlik Eğitim Merkezi’nde 13 bin öğrenciye eğitim verdiklerini, bu yıl 2100 öğrencinin liselere giriş sınavlarına girdiğini ve 1997 öğrencinin istediği liselere yerleştiğini ve %95.2’lik bir başarı oranına imza attıklarını, 73 öğrencinin fen lisesine, 624 öğrenci nitelikli anadolu lisesine, 1300 öğrencinin de anadolu liselerine yerleştiğini belirtti.

“155 YENİ OTOBÜSLE HEM KALİTE HEM SEFERLER ARTACAK”

Kombine biletlerle ilgili de yorumlarını aktaran Başkan Sözlü, taraftarların 19 bin kişilik Fatih Terim Stadyumu’nu kombineleriyle rezerve etmeleri gerektiğini ancak bu şekilde takımlarına sahip çıkarak Avrupa standartlarına ulaşabileceklerini söyledi. Canlı yayın esnasında gelen sorulara da cevap vermeyi ihmal etmeyen Başkan Sözlü, izleyicilerden gelen Sinanpaşa Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm projesinin gidişatı sorusuna “Orada önemli mesafe kat ettik. Bu dönem içerisinde temelini atacağız. Göl Mahallesi’nde kamulaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor” diyerek cevap verdi. Otobüs seferlerinin arttırılması yönünde gelen sorulara “155 yeni otobüs aldık. Adana’da hem kaliteyi hem sefer sayısını arttırıyoruz. Yoğunlaşan yerleşim alanlarında yeni hatlar isteniyor, bunları ciddiye alıyor, gereğinin yapılacağını da buradan duyuruyorum” diyerek cevap veren Başkan Sözlü, canlı yayın sonunda artık sık sık sosyal medya üzerinden, devam eden Büyükşehir Belediyesi hizmetleri hakkında bilgi vereceğini ve hemşerilerinin hafızasındaki soru işaretlerine canlı yayında cevap vereceğini belirtti.