solyanreklam
sagreklam

Türkiye’nin Gururları Başkan Kocamaz ile Bir Araya Geldi

Türkiye’nin Gururları Başkan Kocamaz ile Bir Araya Geldi

Türkiye’nin Gururları Başkan Kocamaz ile Bir Araya Geldi
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Türkiye’yi ve Mersin’i kazandklar ampiyonluklar ile gururlandran Tarsuslu güreçiler, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etti.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Hrvatistan’n bakenti Zagrep’te devam eden Dünya Yldzlar Serbest Güre ampiyonas’nda Dünya ampiyonu olarak altn kemeri ülkemize getiren Hamza Alaca ile Rusya’nn Vladimir ehrinde yaplan Büyükler Deaf Dünya Güre ampiyonas’nda Dünya ampiyonu olan Ouz Dönder’i makamnda arlad.

Bakan Kocamaz: “nallah daha büyük baarlarla bayramz göndere çektirirler”

Türkiye’nin gururu haline gelen sporcular ile bir araya gelen Bakan Kocamaz, “Önce gençlerimizi, sonra hocalarn tebrik ediyor, bize böyle bir gururu yaattklar için kendilerine çok teekkür ediyoruz. Bugün sembolik olarak gençlerimize birer Cumhuriyet Altn takacaz ama bildiiniz gibi biz her yl Mersinimizden Türkiye, Dünya ve Avrupa çapnda derece alan sporcularmza ödüllerini veriyoruz. Esas büyük ödülü de o zaman kendilerine takdim edeceiz. Allah yollarn ve bahtlarn açk etsin. nallah daha büyük baarlarla bayramz göndere çektirirler. Türkiye’mizi gururla temsil ederler” dedi.

Bakan Kocamaz’n dünya ampiyonlar Hamza Alaca ve Ouz Dönder’e birer Cumhuriyet Altn hediye etti. Çekilen hatra fotorafnn ardndan ziyaret sona erdi.

Tarsus’a iki dünya ampiyonluu getirdiler

Hrvatistan’n bakenti Zagrep’te devam eden Dünya Yldzlar Serbest Güre ampiyonas 60 Kg  finalinde Hamza Alaca da Yunan rakibini  tu ederek ampiyon oldu.  0 kg Hamza Alaca Kazak, ranl ve Mool rakiplerini (10-0) say tuuyla yenerek geldii yarfinalde Rus Shamil Mamedov’u (7-4) yendi ve finale yükselmi ve Yunan Georgios Koumioumtsidis ile elemiti. Final müsabakasnda mindere çkan güreçimiz Yunan rakibini 10-0 yenerek klasmannda Dünya ampiyonu olarak bayramz göndere çektirdi.

Rusya’nn Vladimir ehrinde 21 ülkenin katlm ile 11-19 Haziran tarihleri arasnda yaplan Büyükler Deaf Dünya Güre ampiyonas’nda Türkiye’nin gururu olan Ouz Dönder,  ilk önce 77 kg grekoromen stilde mücadele ederek, ilk turu bay geçerken, 2’inci turda Rus, 3’üncü turda ran ve 4’üncü tur final maçnda ise Litvanya’l rakibini yendi. Daha sonra 79 kg serbest stilde ilk turda Gürcü, ikinci turda ran, 3’üncü turda Mool ve 4’üncü tur final maçnda Rus rakibini yenen güreçimiz bu alanda da ampiyon olarak elde ettii bu sonuçlarla dünya ampiyonu oldu.      

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık