Türkiye?nin En Büyük ve Kapsamlı Orman Okulu Tarsus?ta Açıldı

• 15 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin en büyük ve en kapsaml orman okulu olma özelliine sahip, ‘Tarsus Orman Okulu’nun açln gerçekletirdi. Açlta konuan Bakan Kocamaz, “Tarsus Orman Okulu, doa sömürüsüne dayal yanl eitim ve tüketim anlayna kar anlaml bir meydan okumadr” dedi.

Mersin Büyükehir Belediyesi ile Tarsus Kaymakaml arasnda yaplan protokol gereince okulun yapmn üstlenerek tamamlayan ve Tarsus lçe Milli Eitim Müdürlüü’ne iki yl süresince tahsis eden Büyükehir Belediyesi, Tarsus Orman Okulu’nun açln gerçekletirdi.

Tarsus Gençlik Kamp’nda düzenlenen açla Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Tarsus Cumhuriyet Basavcs Mehmet Sabri Klç, Çukurova Kalknma Ajans Genel Sekreteri Lütfi Altnsu, Tarsus lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Kalayc, Tarsus lçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur,  Tarsus Ülkü Ocaklar Bakan Emre Bircan, Tarsus Orman Okulu Genel Koordinatörü Hakan eker, oda ve dernek bakanlar, vakf bakanlar, meclis üyeleri, örenciler, veliler ve vatandalar katld.

“Sanki kaynaklar hiç bitmeyecekmi gibi bir anlay hâkim”

Yapt konumada günümüzde kaynaklarn sanki hiç bitmeyecekmi gibi, sanki ne yaplrsa yaplsn doa yaamaya devam edecekmi gibi bir anlay ile tüketildiini belirten Bakan Kocamaz, “Doadan her istediini istedii miktarda alabilme hakkna dayal bir anlay dünyamz bugünkü vahim durumuna getirmitir. Bu anlay doal olarak eitim sistemlerine de yön vermi, doadan kopuk, meyveyi manavda, kr çiçeklerini fotoraf, televizyon ya da sinemada gören nesiller yetimeye balamtr. Sanki kaynaklar hiç bitmeyecekmi gibi, sanki ne yaplrsa yaplsn doa yaamaya devam edecekmi gibi bir anlay hâkim duruma gelmitir” dedi.

“Tarsus Orman Okulu, doa sömürüsüne bir meydan okumadr”

Orman Okulu’nun çocuklara doann insanlar için önemini anlatan ideal bir okul olduunu kaydeden Bakan Kocamaz, “Tarsus Orman Okulu, doa sömürüsüne dayal yanl eitim ve tüketim anlayna kar anlaml bir meydan okumadr. Doann bizim için ne kadar önemli olduunu henüz okul öncesi çalardan itibaren çocuklarmza anlatan ideal bir eitim ortamdr. Türkiye’de bir ilk olma özellii tayan Tarsus Orman Okulu, ayn zamanda benzer çalmalar içerisinde en geni alanda faaliyet gösteren bir eitim yuvasdr” eklinde konutu.

“Orman Okulu’nda doay sömüren deil, onu yaatmay ilke edinen çocuklar yetiecek”

Çocuklarn Tarsus Orman Okulu sayesinde bar, huzur ve dayanma içerisinde bir arada yaama kültürünü deneyimleyeceklerinden söz eden Bakan Kocamaz, “Çocuklarmzn özsayglar artacak, tüm insanlarn eit, özel ve deerli olduunu kavrayacak, aratrma ve kefetme becerilerini gelitireceklerdir. Doay sömüren deil, onu yaatmay ilke edinen kendine güvenen bir karaktere sahip olacaklardr. Tarsus Orman Okulu ülkemiz için güzel bir örnek tekil edecektir” dedi.

Açl töreninde konuma yapan Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal,  yapt konumada Tarsus Orman Okulu ile örencilerin asosyallikten kurtularak doay tanyacaklarn ifade ederek, “Çocuklarmz çan artlar dorultusunda asosyal bir yaama mahkûm oluyorlar, Sabah akam çizgi film seyrediyorlar. Tarsus Orman Okulu çocuklarn ilerde asosyal olmasn önlenecek. Doay tanyacaklar. Bize bu mutluluu yaatan emeklerini esirgemeyen Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza teekkür ediyorum” dedi.

lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Kalayc ise Tarsus Orman Okulu’nun özelliklerinden bahsederek,  “Bugün Türkiye’de bir ilki yayoruz. Ormann okulu mu olurmu diyenlere, Büyükehir Belediye Bakanlmz ve Tarsus Kaymakamlmz ile omuz omuza vererek, bir baarya, bir ilke Mersin olarak imza atyoruz. Ormanlarmz yamurluk ve botlaryla, çamurlu pantolonlaryla, krmz yanaklaryla çocuklarmza emanet edebileceimiz bir örenme ve yaam alan olarak görüyoruz. Bu anlamda Tarsus Orman Okulu Türkiye’nin Milli Eitim Bakanl eli ile yürütülen ilk Orman Okulu uygulamas olacaktr.” dedi.

Yaplan konumalarn ardndan protokol üyeleri tarafndan açl kurdelesi kesildi.

Tarsus Orman Okulu’nda gözlem ve deneyime dayal bir yaklamla eitim verilecek

130 dönüm ormanlk bir alan içerisinde yer alan Tarsus Oran Okulu, içerisinde bulunan 18 bungalov ev, bungalov salonlar, yemekhane ve spor tesisleriyle Türkiye’nin en büyük ve en kapsaml orman okulu olma özelliine sahip. Etraf tel örgülerle çevrili olan, tamam güvenlik kameralaryla izlenebilen son derece güvenli okul yerlekesinin ehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklkta yer alyor. Uluslararas standartlarda bir eitim programnn uygulanaca Tarsus Orman Okulu’nda çocuklar bilim ve sanatn gerçek ilham kaynann doa olduunu yaayarak örenme frsatna eriecekler. Ayrca sürdürülebilir mutlu bir yaam döngüsünün doay sürdürülebilir klmakla mümkün olabileceini anlayacaklar. Gözlem ve deneyime dayal bir yaklamla eitim verecek olan Tarsus Orman Okulu’nda Doa, Ku Gözlem, Astronomi, Permakültür, Tamir, Müzik ve Resim atölyeleri bulunacak. Atölyelerde çocuklar hem doann ruhunu kefedecek hem de ona zarar vermeden kendi hayatlarn en doru ekilde sürdürebilmeyi tecrübe edecekler.