solyanreklam
sagreklam

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Sona Erdi
  • 01 Mayıs 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar tarafndan geleneksel hale getirilen ve bu yl dördüncüsü gerçekletirilen Türk Dünyas Tiyatro Günleri sona erdi. Türk Dünyas Tiyatro Günleri, sayesinde Türk dünyasnn ünlü tiyatrocular Mersinli sanatseverlerle bir araya geldi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’nda 24-30 Nisan tarihleri arasnda gerçekletirilen Türk Dünyas Tiyatro Günleri’nin son gününde Irak Kerkük Türkmen Gardalk Oca Tiyatro Grubu’nun Giden Dalar isimli oyunu sahnelendi ve Mersinli tiyatro severlerden tam not ald.

Tiyatronun eitici, elendirici, düündürücü ve birletirici unsurlarn Türk Dünyas Tiyatro Günleri sayesinde Mersin’deki vatandalarla buluturan Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar, ortak Türk kültürünü yaatmay sürdürdü. Türk dünyasnn ortak paydasn, sevincini, kültürünü, sanatn en güçlü dal tiyatro ile harmanlayarak vatandalar arasnda köprü kuran Büyükehir Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu günler yaatt.

Kongre ve Sergi Saray’nda 24-30 Nisan tarihleri arasnda gerçekletirilen tiyatro günlerinde Azerbaycan Sumgayt Drama Devlet Tiyatrosu, Türkmenistan Maktumkulu Halk Müzikal Dram Tiyatrosu, KKTC Güzelyurt Belediyesi ehir Tiyatrosu, Gagauzya Komrat Belediyesi S.Kesya Müzik ve Drama Tiyatrosu, Tataristan Devlet Özerk Kültür Kurumu Buinsky Devlet Drama Tiyatrosu, ran Türk Tiyatrosu, Krgzistan Cumhuriyeti Devlet Gençlik Uchur Tiyatrosu, Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar ve son olarak Irak Kerkük Türkmen Gardalk Oca Tiyatro Grubu sahne ald.

Sahnelenen tiyatro sonunda Irak’tan Mersin’e gelen tiyatroculara çiçek ve plaketlerini takdim eden Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Sinan Bayraktar “Öncelikle hepinizi ahsm, kurumum ve Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz adna sevgi ve sayg ile selamlyorum. Bugün etkinliimizin son günündeyiz. 4. Türk Dünyas Tiyatro Günleri’nin yedinci günündeyiz ve günümüzü Irak Kerkük Türkmen Gardalk Oca Tiyatro Grubu ile neticelendirdik. Kendilerine çok teekkür ediyorum, sa olun, var olun. Bu yllk perdemizi kapatyoruz ve inallah bir dahaki yl yine ayn ülkelerin üzerine ilave edilerek, her yl biraz daha güçlendirerek devam edeceiz. Gelecek yl da yine hepinizi burada görmek istiyor ve sizleri imdiden davet ediyorum” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık