solyanreklam
sagreklam

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor
  • 17 Nisan 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan geleneksel hale getirilen ve bu yl dördüncüsü düzenlenecek olan Türk Dünyas Tiyatro Günleri 24-30 Nisan tarihleri arasnda gerçekletirilecek.

Tiyatronun eitici, elendirici, düündürücü ve birletirici unsurlarn Türk Dünyas Tiyatro Günleri sayesinde Mersin’deki vatandalarla buluturan Mersin Büyükehir Belediyesi, ortak Türk kültürünü yaatmaya devam ediyor.

Türk dünyasnn ortak paydasn, sevincini, kültürünü, sanatn en güçlü dal tiyatro ile harmanlayarak vatandalar arasnda köprü kuran Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu günler yaatacak.

Bir hafta boyunca Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekleecek olan etkinlikte Azerbaycan, Gagavuzya, Irak, ran, Kbrs, Krgzistan, Suriye, Tataristan ve Türkmenistan’dan gelen tiyatro gruplar Türk milletinin köklü tarihini tiyatro sayesinde vatandalara aktaracak.

Kongre ve Sergi Saray’nda 24-30 Nisan tarihleri arasnda saat 20.00’de gerçekletirilecek olan tiyatro günlerinde Azerbaycan Sumgayt Drama Devlet Tiyatrosu, Türkmenistan Maktumkulu Halk Müzikal Dram Tiyatrosu, KKTC Güzelyurt Belediyesi ehir Tiyatrosu, Gagauzya Komrat Belediyesi S.Kesya Müzik ve Drama Tiyatrosu, Tataristan Devlet Özerk Kültür Kurumu Buinsky Devlet Drama Tiyatrosu, ran Türk Tiyatrosu, Krgzistan Cumhuriyeti Devlet Gençlik Uchur Tiyatrosu, Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar, Irak Kerkük Türkmen Gardalk Oca Tiyatro Grubu sahne alacak.

Mersin’in lçeleri de Tiyatro’ya doyacak

Tarsus

25 Nisan’da KKTC Güzelyurt Belediyesi ehir Tiyatrosu ve 30 Nisan’da Türkmenistan Maktumkuli Halk Müzikal Dram Tiyatrosu Tarsus Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle bir araya gelecek.

Erdemli

26 Nisan’da ran Türk Tiyatrosu, 28 Nisan’da ise Suriye Türk Tiyatrosu Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde oyunlarn sergileyecek.

Silifke

28 Nisan’da Irak Kerkük Türkmen Gardalk Oca Tiyatro Grubu ve 30 Nisan’da Krgzistan Cumhuriyeti Devlet Gençlik Uchur Tiyatrosu Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

Gülnar

25-27 Nisan Tarihlerinde Gülnar Kültür Merkezi Gagauzya Komrat Belediyesi S.Kesya Müzik ve Drama Tiyatrosu ve Azerbaycan Sumgayt Drama Devlet Tiyatrosu’nu arlayacak.

Mut

Mut Belediyesi Halk Eitim Salonu ise 26 Nisan’da Suriye Türk Tiyatrosu, 27 Nisan’da Tataristan Devlet Özerk Kültür Kurumu Buinsky Devlet Drama Tiyatrosu izleyicilerle buluacak.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık