Trafiğin İçinde Biz De Varız!

Beşiktaş Belediyesi, görme engelliler ile birlikte "trafiğin içinde biz de varız" demek iç...

Trafiğin İçinde Biz De Varız!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü!

Beşiktaş Belediyesi, Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında görme engelliler ile birlikte "trafiğin içinde biz de varız" demek için, beyaz bastonlar ve göz bantlarının kullanıldığı bir buluşma etkinliği düzenledi.

Görme engellilerin beyaz bastonları ile trafiğin içinde hareket etmenin zorluklarını, yaşadıkları sıkıntıları ve güvenli yolların eksikliğini gösterme amacı ile buluştuğu etkinliğe; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat hazinedar, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik sırasında görme engeli bulunmayanlar da gözlerini kapatarak görme engellilerin rehberliğinde 4 yaya geçidinden geçerek görme engellilerin "trafik içinde beyaz bastonlarımızla biz de varız" demelerine destek verdi.

Katılımcılar, Ankara patlamasında yitirdiğimiz canlar için yapılan anma töreni ardından Fotoİstanbul kapsamında sergilenen Stefano De Luigi'nin "Blanco" isimli fotoğraf sergisini gezdi.