solyanreklam
sagreklam

“TOPRAĞIN EFENDİSİ” PROJESİ HEYECANLA KARŞILANDI

“TOPRAĞIN EFENDİSİ” PROJESİ HEYECANLA KARŞILANDI

“TOPRAĞIN EFENDİSİ” PROJESİ HEYECANLA KARŞILANDI
  • 04 Nisan 2017, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Toprağın Efendisi” projesi zeytin üreticisi çiftçiler tarafından heyecan ve ilgiyle karşılandı. Kırsal alanda çalışmaları başlayan proje kapsamında budama işlemi gerçekleştiren üreticiler ziyaret edilerek, testere hediye edildi.

Mudanya Belediyesi’nin köylünün desteklenmesi ve bilinçli tarım konusunda faaliyete geçirdiği “Toprağın Efendisi” projesi zeytin üreticileri tarafından ilgiyle karşılandı. Mudanya Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Turan ve Zeytin Dalı ekibinin zeytinliklerde ziyaret ettiği çiftçiler ile kış dönemi boyunca oluşan zararlar üzerine görüş alışverişi yapılıyor. Kış dönemi sonrasında zeytin ağaçlarında budama işlemleri gerçekleştiren üreticilere, bahar dönemine ilişkin ağaçlara yapılacak ilaçlama, gübreleme ve bakım işlemleri üzerine de bilgilendiren Ziraat Mühendisi Hatice Turan, üreticilerin taleplerini ve önerilerini de dinliyor. Zeytin Dalı ekibi ve Ziraat Mühendisini karşısında gören zeytin üreticileri heyecan ve memnuniyetlerini dile getirirken, projeyi başlatan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a da teşekkür ettiler.
“ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mudanya’nın topraklarında birçok ürünün yetiştiğine dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Dünya’nın en iyi sofralık zeytini bizim bölgemizde yetişiyor. Bizler de bunun kıymetini ve değerini biliyoruz. Bu konuda da üreticimize çalışmaları sırasında destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Proje kapsamında ilk olarak zeytin üreticilerini ziyaret ettiklerini ve budama çalışmaları için testere hediye ettiklerini ifade eden Türkyılmaz, “Ziyaretlerimiz sırasında ufak bir hediye olarak üreticilerimize testere armağan ediyoruz. Toplamda yüz adet olarak dağıtımını yapacağız” dedi. Projenin ilerleyen süreçlerinde farklı çalışmalar ile üreticinin yanında olmaya devam edeceklerinin de altını çizen Türkyılmaz, “Toprak analizleri, toprağın verimi ölçülerek uygun olan ürünlerin ekilmesi ve yetiştirilmesi gibi çalışmaların yanında üreticilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda da çalışmalar yürütülecek” ifadelerini kullandı.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık