solyanreklam
sagreklam

“TEMİZ MUDANYA’YI BİRLİKTE YARATALIM”

“TEMİZ MUDANYA’YI BİRLİKTE YARATALIM”

“TEMİZ MUDANYA’YI BİRLİKTE YARATALIM”
  • 07 Nisan 2016, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler havaların ısınmasıyla birlikte her yıl gerçekleştirdiği konteynır dezenfekte, değişim ve yenileme çalışmalarına başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte sinek üremelerini engellemek adına çöp konteynırlarında dezenfekte ve değişim çalışmalarını gerçekleştiren Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu işlemi her ay gerekli bölgelerde sürdürecek. Çöp konteynırlarında dezenfekte işlemleri yapan ekipler, kullanılamayacak durumda olan konteynırların yerine 300 adet yeni konteynır yerleştirdi. Yaz sezonu bitene kadar çalışmalarını sürdürecek olan ekipler, vatandaşların bu konularda duyarlı olmasını istedi.
TÜRKYILMAZ’DAN DUYARLILIK ÇAĞRISI
İlçede gündelik olarak tonlarca çöpün toplandığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Ekiplerimiz yaz aylarına itinalı bir şekilde hazırlanıyor. Bizde hemşehrilerimizden çöplerini gelişigüzel şekilde yollara ve caddelere bırakmamalarını ve konteynırlara ateş kül atmamalarını rica ediyoruz” dedi. Çöp konteynırı olmayan bölgelerde de uygun yerlere konteynırları yerleştirme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Türkyılmaz, “Bu çalışmamızla birlikte göreve geldiğimizden itibaren toplamda 900 adet konteynır alarak ilçemizde ihtiyaç olan bölgelerine yerleştiriyoruz. Dünya Çevre Günü’nde düzenleyeceğimiz etkinliklerle daha temiz bir Mudanya’yı birlikte yaratmak adına adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.
ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME 
Gerçekleştirdikleri protokoller ilçe genelinde geri dönüşüm çalışmalarının hızlandığını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Ambalaj, bitkisel atık yağ, cam, elektrik -  elektronik ve pil atıkları ilçemizin çeşitli bölgelerinde ve kurumlarda bulunan toplama kutularında toplanarak geri dönüşüme kazandırılmaktadır” dedi. İlçede geri dönüşüm bilincini okullarda verdikleri bilgilendirme toplantıları ile öğrencilere aşıladıklarının da altını çizen Türkyılmaz, “Hemşehrilerimiz belediyemizin resmi web sayfasında bulunan hizmetler kategorisinden ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’müzden toplama alanları ile ilgili geniş bilgileri öğrenebilirler” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık