solyanreklam
sagreklam

Tekstil Atıkları Protokolü İmzalandı!

Beşiktaş Belediyesi ile Trend DK Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şirketi arasında “Tekstil Atıkl...

Tekstil Atıkları Protokolü İmzalandı!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Artan nüfus ve doğal kaynakların her gün biraz daha yok olduğu dünyamızda çevre çok önemli bir yere sahip. Biz de Beşiktaş Belediyesi olarak bu alanda çok önemli çalışmalar yapıyoruz.

Ham madde kaynaklarının her geçen gün azalması geri dönüşüm kavramını, üretim yapan tüm sektörler için zorunlu hale getirdi. Sınırlı kaynakların daha verimli kullanılması zorunluluğu aynı zamanda günümüzde çevreci hareketlerin de öneminin artmasını sağladı. Tekstil sektörü, üretim ve tüketim açısından bakıldığında, dünyada en fazla ham madde kullanımı yapan sektörlerden biri durumunda…

Türkiye’de her yıl yaklaşık 750.000 ton tekstil atığı çıkıyor. Bu da yaklaşık olarak 3.000.000 dönüm yani 600.000 futbol sahası büyüklüğünde bir arazide üretilen pamuğa eş değerde. Böylesi büyük bir ekonomik kayıp zaten sınırlı olan ham madde kaynaklarının çok daha hızlı tüketilmesine sebebiyet veriyor.

Trend DK Tekstil, AB proje hibesi alarak, tekstil atıkları toplama projesi oluşturdu. Bu projeye göre toplanan tekstil atıkları Hindistan’da yeniden değerlendirilerek yardıma ihtiyaç duyan Afrika ülkelerinde yeniden kullanılacak.

Eski Kıyafetlerinize Bir Şans Daha Verin...
Trend DK Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzaladığımız "Tekstil Atıkları Protokolü" ile gerek belediyemiz bünyesinde, gerekse uzman kuruluşlarla yürüttüğümüz çalışmalarla Beşiktaş’ı yaşanabilir bir dünya için örnek kent haline getirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş kentimizde 50 lokasyona kuracağımız atık toplama üniteleri ile (tekstil kumbarası) Beşiktaş’ın tüm mahallelerinden tekstil atığı toplayacağız.



"Geri Dönüşüm" kavramı bu noktada çok daha büyük bir önem kazanıyor. Türkiye’de Tekstil atıklarının geri dönüşüm oranı, konusunda uzman çevreci firmaların çabalarıyla günümüzde %67 oranına ulaştı. Yani her yıl yaklaşık 500.000 ton tekstil atığı geri dönüşüme giriyor ve ekonomiye kazandırılıyor. Bu da her yıl yaklaşık 2.000.000 dönüm yani 400.000 futbol sahası büyüklüğündeki arazide üretilen pamuğun ekonomiye kazandırılması demek.

Bu bağlamda Beşiktaş Belediyesi tekstil atıklarının işlenmesi ve tekrar ekonomiye kazandırılmasında hem ekonomik hem de çevresel olarak Türkiye’ye önemli bir değer katıyor ve ülkemizin en büyük “Tarlasız Pamuk Üreticilerinden” biri olma yolunda çok önemli bir adım atıyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık