solyanreklam
sagreklam

Tarsus Sokaklarında Maraton Heyecanı

Tarsus Sokaklarında Maraton Heyecanı

Tarsus Sokaklarında Maraton Heyecanı
  • 25 Mart 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafndan gerçekletirilen 12. Uluslararas Tarsus Yar Maratonu kouldu. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burnahettin Kocamaz’n da halk kousuna katld maratonda,  Kenyal atlet Hillary Kipchumba 1 saat 3 dakika 26 saniye ile birinci olurken, Etiyopyal atlet Tilahun Abebaw Nigussie 1 saat 4 dakika 4 saniye ile ikinci, Kenyal atlet Wangechi Jameson Kabuku 1 saat 4 dakika 21 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu. 

12. Uluslararas Tarsus Yar Maratonu’nda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Bakan evket Can, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur ve meclis üyeleri start noktasnda yerini ald.

Tarsus ehir Stad arkas Kültür Sanat Soka’ndan balayan maratona yaklak 7 bin kii katld. Tarsus sokaklarnda spor rüzgarlarnn estii yar maraton, 21 Kilometre Yar Maraton, 5 Kilometre Halk Kousu ve Minik Admlar Çocuk Kousu kategorilerinde gerçekleti.

Kadnlar da ise Kenyal atlet Daisy Jeptoo Kimeli  1 saat 11 dakika 51 saniyelik derecesi ile 1'inci, Kenyal atlet Cyntha Chepchrchr Kosgei 1 saat 12 dakika 16 saniyelik derecesi ile 2’nci, Etiyopyal atlet Habela Genet Abdurkadir 1 saat 13 dakika 36 saniyelik  derecesi ile 3’üncü oldu.

Türk kadn atletlerden Nursel Karata 1 saat 18 dakika 24 saniye ile birinci, Sebahat Akpnar 1 saat 19 dakika 41 saniye ile ikinci olurken, Emine Hatun Tuna  1 saat 21 dakika 8 saniye ile üçüncülüü göüsledi.

 

“Spor birletirir, kaynatrr, centilmenlie yöneltir”

 

Tarsus Belediye Bakan olduu dönemde Tarsus Yar Maratonu’nu balatan Bakan Kocamaz,  mimar olduu yar maratonun 12.’sinin gerçeklemesinden duyduu memnuniyeti dile getirerek,  “Mersin ve Tarsus için gerçekten çok büyük hareketlilik getiren bir etkinlik. Tarsus’un tantm açsndan oldukça önemliydi. Maratonun balamas fikri 2000 ylnda ortaya çkt. Biz bu maratonun inktaya uramasn istemiyoruz. Zaman zaman baz aksaklklar oldu ama ilçe belediyesinin tek bana bu maratonu yapmas zor. Bazen aksad ama tekrar balamas için gayret ettik. Geçen yl Trabzon’a gittiimde bir hanmefendi yanma gelip Tarsus yar maratonunun yeniden olmasn istediini söyledi. Halkmz da istiyordu. Yar maratonlar arasnda Türkiye’de bir numarada bu maraton var. Onun için atletler bu yar iple çekiyorlard. Atletler bizi arayarak her zaman teekkürlerini de iletiyorlar. Biz sporun her türlüsüne destek veriyoruz. Güreten tutun, futbol, voleybol, boksa varncaya kadar bir çok brana destek veriyoruz. Maraton da bunlardan sadece bir tanesi. Spor insanlar birletirir, kaynatrr, centilmenlie yöneltir. Onun için spor organizasyonlarna çok önem veriyoruz” dedi.

 

“Mersin’de insanlar birletirmenin en kolay yolu spor”

 

Demografik yaps oldukça farkl olan bir ilde vatandalar birletirmenin ve kaynatrmann yolunun spor olduunu sözlerine ekleyen ve bundan sonraki süreçte sportif faaliyetleri sürdüreceklerini belirten Bakan Kocamaz, “Mersin’de insanlar birletirmenin en kolay yolu spor. nsanlarn tüm farkllklarna ramen sporun birletirici özellii var.  Biz sporu seviyoruz. Gençlerimizin de spora yönelmesini istiyoruz. Özellikle gençlerimizin son dönemlerde uyuturucu batana sürüklenii var. Spor yapan gençler o tür olumsuz olaylardan uzak dururlar. Hem kendi salklarn korumaya hem de insanlk adna birlik ve beraberlie yönelirler. Onun için çok önemli bir etkinlik. Bizde görevde olduumuz sürece sonuna kadar bu tür etkinlikleri gerçekletireceiz. Tabi ki sponsorlarn destei ile bu i büyür. Biz bu ii balatyoruz ama sonuna kadar bu dünyada kalacak deiliz. Bunlarn artk kurumsal hale gelmesi lazm. Bizim gibi yöneticiler olsun olmasn bu faaliyetlerin sürdürülmesi gerekiyor. Bölgemiz, insanlarmz ve kentimizin gelecei açsndan sürdürülmesi gerekiyor. Onun için diyoruz ki halkmz bu ii sahiplensin” eklinde konutu.

 

Maratonun tamamlanmasnn ardndan düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerini ve madalyalarn Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin elinden ald.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık