solyanreklam
sagreklam

Taksicilerin Yeni Durakları Büyükşehir?den

Taksicilerin Yeni Durakları Büyükşehir?den

Taksicilerin Yeni Durakları Büyükşehir?den
  • 14 Aralık 2017, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, kentte uzun yllar boyunca çözüme kavuturulamam olan taksici esnafnn durak meselesine kulak verdi ve kente toplam 90 yeni taksi dura kazandrarak, bunlar taksicilere hediye etti.

Büyükehir, Mersin’e 90 adet durak kazandrd

Marka kent hedefi dorultusunda görev ayrm yapmakszn her alanda faaliyet gösteren Mersin Büyükehir Belediyesi, taksici esnafna, daha modern ve düzenli duraklar kazandrd. Taksicilerin ikinci yaam yerleri olan modern taksi duraklarnn inasn gerçekletiren Büyükehir Belediyesi, yapt çalma ile taksici esnafnn gönlünü fethetti.

Büyükehir Belediyesi, ehre kazandrd toplam 90 adet modern duraklar ile hem taksici esnafnn daha rahat, güvenilir ve düzen içerisinde çalmalarn amaçlyor, hem de taksicilerin müterilerini scakta ve yamurda arabalarnda beklemeleri yerine, sfrdan ina edilen duraklarda bekleyerek hizmet vermelerini hedefliyor. Uzun yllar boyunca ihtiyac karlayamayan duraklara ek olarak, yeni duraklar ina eden Büyükehir Belediyesi, Akdeniz’de Silifke Caddesi, Çiftçiler Caddesi ve Yenimahalle, Mezitli’de Hal Caddesi ve Yeniehir’de Deniz Mahallesi gibi trafiin youn olduu noktalara yeni taksi duraklar yerletirdi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl tarafndan, Mersin oförler ve Otomobilciler Odas ile yaplan ortak çalmalar sonucunda Mersin’in merkez ilçelerinde ve Tarsus’ta, taksici esnafnn daha rahat çalabilmesi amacyla, belirlenen ve eksiklik tespit edilen noktalara duraklar yerletirildi. Görüntü kirliliini önlemek, taksici esnafnn daha salkl bir ortamda çalmalarn salamak amacyla, Büyükehir’in kent estetiine uygun ina ettii yeni duraklar ile Mersin merkezde 77 ve Tarsus’ta 13 taksi dura olmak üzere, toplam 90 adet taksi dura Mersinlilere hediye edildi. Yllardr çözüme kavumam olan ve taksici esnafn büyük skntya uratan durak mevzusunu çözüme kavuturmak amacyla var gücüyle çalan Büyükehir Belediyesi, ina ettii duraklarn yarya yaknn yerletirdi.

“Biz daha önceleri sahipsiz gibiydik”

Forum Taksi’de alt yldr taksicilik yaptn söyleyen ve Mersin Büyükehir Belediyesi’nin taksici esnaf için verdii hizmetten son derece memnun olduklarn dile getiren Mehmet Aktürk, “Biz daha önce sahipsiz gibiydik, kulübemiz yoktu. Mersinlilere daha iyi hizmet veremiyorduk. Yamurda, soukta, scak havalarda bizi koruyacak herhangi bir yerimiz yoktu. Yeni yaplandrma bizler için çok iyi oldu ve daha da iyi olacan düünüyorum. Sahipsiz bir ekilde kenarlarda duran taksici esnaf arkadalarmz vard. Hepsine bir yer verildi. Bu hizmetten dolay Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza buradan teekkür etmek istiyorum” dedi.

“Artk Bakanmz sayesinde bamz sokacak güzel bir yerimiz var”

Divan Taksi Dura’nda hizmet veren ve 15 yldr taksicilik yapan Yusuf Özçiftçi, “15 yldr taksicilik yapyorum ve bu 15 yl içerisinde hiç kimse bize sahip çkmamt. Sa olsun Burhanettin Kocamaz Bakanmz bize sahip çkt ve destek verdi. Kulübemiz olmad için k aylarnda müteriyi arabamzn içerisinde ya da darda bekliyorduk. Burhanettin Bakanmz sayesinde u an bamz sokacak güzel bir yerimiz var. Belirli bir yerimiz oldu. Daha öncesinde hiç kimse bizimle bu ekilde ilgilenmemiti. Bizi görmezden geliyorlard. Burhanettin Bakanmza bu hizmetinden dolay teekkür ediyorum, Allah raz olsun” eklinde konutu.

“Önceden taksicilik sektörü ba buyruk çalyordu”

Taksicilik sektöründe 10 yldr çaltn belirten Soner Bostan, “Büyükehir Belediyemizin balatm olduu bu düzenleme sürecinden gayet memnunuz. Daha önce hiç böyle bir kulübemiz, bekleme alanmz yoktu. Kark bir düzenle çalyorduk. Geç kalnm bir karard ve sa olsun Büyükehir Belediyemiz bu konuya el att. Zaten Bakanmz Burhanettin Kocamaz’n hizmetlerden çok memnunuz. Bizler de böylece Mersin halkna daha güzel bir hizmet verebilmek için mücadelemize devam ediyoruz. Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a tekrardan sonsuz teekkürlerimizi iletiyorum. Daha önceden taksicilik sektörü ba buyruk çalyordu. oför arkadalarmzla bizim daha önce bir bekleme alanmz yoktu. Herkes bir köedeydi, herkes herkesin durana yakn çalyordu. Ama u an herkes yerini biliyor, duraklar ve bekleme alanlarmz çok güzel oldu. Bu konuda bizlere yardmc olan herkese çok teekkür ediyoruz” ifadelerini kulland.

Taksici esnafnn sorunlarna kulak veren ve bu konuyu çözüme kavuturmak adna hizmetlerini sürdüren Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileten Güven Yalçn, “7 yldr bu sektördeyim, yani ticari araç kullanyorum. Biz Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a öncelikle yapm olduu çalmalarndan dolay çok teekkür ediyoruz. Bizi taksicilik konusunda daha çok resmiletirdi. Önceden böyle bir çalma yoktu. oför arkadalar taksinin içinde dinlenip, kalkyordu. Bir kulübemiz bile yoktu. Arkadalarmz yemeini dahi taksinin içerisinde yiyordu. Böyle bir çalma Mersin halkna gerçekten iyi oldu” diye belirtti.

T plaka sahibi taksiciler, yaplan duraklar hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyor. Dura kullanmalar için taksicilerden para talep edenlerin ise Mersin Büyükehir Belediyesi 444 2 153 Çar Merkezi’ne bildirilmesi gerekiyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık