solyanreklam
sagreklam

Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı Göndere Çekildi

Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı Göndere Çekildi

Susanoğlu’nun Mavi Bayrağı Göndere Çekildi
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Susanolu sahiline kazandrlan ve Mersin’in halk plajlarnn kalitesini kantlayan ikinci mavi bayra gerçekletirilen törenle göndere çekti.

Temiz, bakml, donanml, güvenli ve dolaysyla uygar bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrak Büyükehir Belediyesi’nin titiz çalmalar sonucu Kzkalesi’nin ardndan Susanolu Sahili’ne kazandrld.

Plajlar için temiz deniz suyu, kanalizasyon ve artma tesislerini olanaklarn iyiletirmek, karadan denize ulaan her türlü kirli aknt ve denizden kyya vuran kirliliklere engel olmak sonrasnda da çevre eitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil eden Mavi Bayrak artk Susanolu sahilinde dalgalanacak ve gerek yerli gerekse yabanc turistler gönül rahatl ile bu plajda tatil yapabilecek.

“Vatandalarmzn Mavi Bayra korumak için destek vermesi gerekiyor”

Mavi Bayra göndere çekmeden önce konuyla ilgili konuan Bakan Kocamaz, “Mavi Bayrak Mersin sahilleri için oldukça önemli bir konu. Susanolu halk Plajna kazandrlan bu Mavi Bayrak Mersin genelindeki 11. Mavi bayrak. Deniz Kz turizm A. ‘nin kazandrd ikinci Mavi Bayrak oluyor. Bildiiniz gibi ilkini geçtiimiz yl Kzkalesi’ne kazandrmtk. Bu Mavi Bayraklar her yl denetlenerek yenileniyor. Bu yl Kzkalesi’ndeki Mavi Bayramz yenilendi ve buna Susanolu eklendi.  Gelecek yllarda inallah bunun says artacak. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak ayn zamanda Kzkalesi ve Susanolu plajlarn engelsiz hale getirerek vatandalarmzn kullanmna sunduk. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak hedefimiz 60 mavi bayraa ulamak” dedi. 

Türkiye’nin en uzun sahil eritlerinden birine sahip olan Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a kadar yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduunun ve bu potansiyeli deerlendirmek için ellerinden geleni yaptklarnn altn çizen Bakan Kocamaz, “Mersin nallah ilan edilen turizm bölgeleri ile turizmde belli bir kapasiteye sahip olacak. Maalesef sahillerimizin büyük bir ksmn geçmite 1980’li yllardan sonra ikinci konut olarak perian edilmi. Bizim temennimiz en azndan bu ikinci konutlarn bir ksmnn turizme açlmas. Tabi ki vatandalarmzn da bu tür projelere destek vermesi gerekiyor. Bu mavi bayran Mersin’imiz için hayrl uurlu olmasn temenni ediyorum. El birlii ile gönül birlii ile bu mekânlardan faydalanan vatandalarmzn bu Mavi Bayran korunmas için destek vermesi gerekiyor. Hayrl uurlu olsun” eklinde konutu.

“Sahilleri Mersin’e ve Mersinlilere yakr hale getirmek istiyoruz”

Mersin sahillerinin geçmite oldukça hoyrat kullanldna ancak Büyükehir Belediyesi olarak sahilleri iyiletirme konusunda üst düzey çaba sarf ettiklerini özellikle vurgulayan Bakan Kocamaz,  “Mersin sahilleri çok özel sahiller.  Ama zamannda kymetini yeterince anlayamamz. Hiç olmazsa elimizde kalan bölgelerle ilgili biz her türlü destei vererek, Mersin’e ve Mersinlilere yakr hale getirmek istiyoruz. Tabi bir yandan biz bu sahilleri Büyükehir Belediyesi’ne tahsis ettirmeye çalyoruz ama tam manasyla istediimiz noktaya gelebilmi deiliz. Bizim buradaki amacmz kar deil Mersin’i en iyi ekilde temsil etmek istiyoruz. Dolaysyla çok yüksek meblalar ödeyerek kiralayp, halkmzn faydalanmas için urayoruz” ifadelerine yer verdi.

“Kzkalesi’ni UNESCO Kültürel Miras listesine de aldrmak için çalyoruz”

Kzkalesi’nin tarihi özellii olan ve turizm potansiyeli açsndan verim alnabilecek bir bölge olduunu vurgulayan Bakan Kocamaz, “Kzkalesi’nin mutlaka bir ilev verilerek halkn kullanmna açlmas gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet vermi. Biliyorsunuz orann aydnlatmasn Büyükehir Belediyesi olarak karlyoruz. nallah ilerideki yllarda kara bölgesindeki yani sahildeki kalenin de restorasyonu ile birlikte her ikisi Türkiye’nin turizmine katk salar. Biz bunu UNESCO Kültürel Miras listesine de aldrmak için çalyoruz. nallah kültürel miras listesine alndktan sonra Mersin’e ve Türkiye’ye çok büyük bir deeri kazandrm olacaz” diye belirtti.

Konumalarn ardndan Bakan Kocamaz, Susanolu plajnn mavi bayran göndere çekti ve ardndan sahilde bir inceleme yapt.

Yapraklkoy ve Kocahasanl için çalmalar sürüyor

Mersin Büyükehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkz Turizm A.. Mavi Bayrak alnabilmesi için gerekli olan uluslararas 33 kriterin tamamn yerine getirerek, Susanolu halk plajna Mersin’in ikinci Mavi Bayran kazandrd. Her yl binlerce yerli ve yabanc turisti arlayan Mersin plajlarnn standardn yükseltmek için çalmalarn aralksz sürdüren Büyükehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandrmay ve Mersin plajlarnn tamamn mavi bayrakla taçlandrmay hedefliyor. 2019’da ise Yapraklkoy ve Kocahasanl Halk Plajlar’n da Mavi Bayrakl hale getirmek için çalmalarn titizlikle sürdürüyor.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık