ŞÜKRÜ ÇAVUŞ FUTBOL TURNUVASI’NIN GALİBİ, 1922 MÜTAREKESPOR OLDU

• 17 Nisan 2015, Cuma 0:00

Mudanya Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği’nin (MEKÜDER), Mudanya Belediyesi ve Mudanya Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nün destekleriyle, Şükrü Çavuş Anısı’na düzenlenen Futbol Turnuvası’nda 1922 Mütarekespor birinci oldu.

Mudanya’nın işgalden kurtarılmasının fitilini düşmana ilk kurşunu sıkarak ateşleyen ve daha sonrasında da şehit edilen Mudanyalı kahraman asker Şükrü Çavuş’un anısına düzenlenen futbol turnuvası sonuçlandı. Mudanya Belediyesi İlçe stadında düzenlenen turnuvada 4 takım mücadele verdi. Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği turnuvaya Tirilyespor, Burgazspor, B. Bordospor ve 1922 Mütarekespor takımları katıldı.  3 gün süren turnuva sonunda 1922 Mütarekespor ile Burgazspor karşılaştı. 1-1 sonuçlanan karşılaşmayı averajla kazanan 1922 Mütarekespor, turnuvanın birincisi oldu. İlçe stadındaki karşılaşmalar sonunda düzenlenen ödül törenine Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Mudanya Emniyet Müdürü Abdullah Atagün, Mudanya Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Nurettin Özdoğan, Mudanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tahir Yılmaz ve İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi’yi temsilen Özel Kalem Müdürü Mehmet Arslan katıldı. Turnuvada konuşma yapan Mudanya Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği(MEKÜDER) Başkanı Aslı Nil Karagöz, ”Mudanya ilçemizin düşman işgalinden kurtarılmasına, düşmana ilk kurşunu sıkan ve sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen Mudanyalı kahraman asker Şükrü Çavuşumuzun anısına düzenlediğimiz futbol turnuvamıza katılan tüm takımlara teşekkür ediyorum. Bizleri destekleyen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. MEKÜDER olarak bundan sonraki süreçlerde de, bu tür turnuvalarımız devam edecek” dedi. Turnuvaya katılan bütün futbolculara madalya, 1922 Mütareke spor 1.ci, Burgaz spor 2.ci, B. Bordo spor 3.cü ve Tirilye spor 4.cü olarak dereceleri paylaşan takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, “Mudanyalı Kahraman Asker Şükrü Çavuş anısına futbol turnuvası düzenleyen MEKÜDER derneğimize teşekkür ediyoruz. Mudanya Belediyesi olarak ilçemizde düzenlenecek olan bu tür etkinliklere desteğimiz her zaman devam edecek. Tüm takımlarımızı kutluyorum” dedi.