SOSYAL DESTEKTE SINIR YOK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda sosyal belediyecilik noktasında yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Başkan Hilmi Türkmen "İmkanı olmayan vatandaşlarımıza yönelik sosyal yardımlarımız birçok alanda devam ediyor, vatandaşlarımız istediği yiyeceği kendi seçsin diye kumanyayı kaldırdık, ihtiyaç sahibi olduğunu tesbit ettiğimiz 5300 aileye aylık destek kartı verdik, bu kartlara ayda 250-500 lira arası para yüklüyoruz, bize maliyeti ayda 1 milyon liradan fazla, Türkiye'de belediye anlamında bu boyutta bir nakdi destek yok. Bunun dışında çeşitli sebeplerden yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız için de her gün 2000 noktaya 3 çeşit yemek ulaştırıyoruz, ekiplerimiz dolu sefer tasını bırakıp bir gün öncenin boşunu alıyor, bu hizmeti bilmeyen duymayan, henüz tespit edemedigimiz ihtiyaç sahibi kişiler varsa da vatandaşlarımızın bize bildirmesini bekliyoruz." dedi.

SOSYAL DESTEKTE SINIR YOK
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 0:00

Evde bakım konusunda da bilgi veren Başkan Hilmi Türkmen "Ekiplerimiz yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlarımız için hastaneden randevu alma, hastaneye götürme getirme, saç sakal traşı, ev temizliği gibi hizmetleri de veriyor." dedi.

Son olarak cenaze hizmetlerine değinen Başkan Hilmi Türkmen "Cenazesi olan vatandaşlarımıza şehir içi şehir dışı ücretsiz otobüs sağlıyoruz, hatta Bolu Dağı'nda bir tesisle anlaşma sağladık, yemek te ücretsiz." diyerek Üsküdar Belediyesi farkını ortaya koydu.