ÜSKÜDAR'I GEZİYORUM

Üsküdar'ı Geziyorum programımız vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Program sabah 10:00'da Üsküdar Belediye Hizmet Binası önünde başlıyor. Aziz Mahmud Hüdayi Camii ve Külliyesi, Mihrimah Sultan Camii ve Külliyesi, Fatih Sultan Mehmet'in yargılandığı mahkeme binası, 3. Ahmet Çeşmesi, Kuşkonmaz Camii, Kızkulesi gibi yerler gezilerek tarihçeleri anlatılıyor.

ÜSKÜDAR'I GEZİYORUM
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 0:00

Daha sonra Gülfem Hatun Camii, Çinili Camii, Salih Efendi Türbesi anlatılarak bu güzergâh üzerinden Bağlarbaşı'ndaki Nevmekân'a geçiliyor. Çay molası eşliğinde buradaki tarihi objeler ve kültür merkezi ile ilgili bilgi verildikten sonra metro, gayrı müslim mezarlıkları ve İlahiyat Camii anlatılarak Tebessüm Kafe'ye geçiliyor. Kafede kontrol down sendromlu çalışanlara verilerek katılımcılar ile kafe ekibi arasında bir gönül bağı kurulması sağlanıyor. Buradan Çamlıca Camii'ne geçilerek yarım saatlik detaylı bir sunum yapılıyor. Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, Mehmet Akif Ersoy'un evi gibi yerler ziyaret edilerek Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi'ne geçiliyor. Daha sonra Beylerbeyi Sarayı 90 dk. sürecek şekilde ayrıntılı geziliyor ve Nakkaştepe'de15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaret edilerek şehitlerimiz anılıyor. Hafta içi turları belediye hizmet binamızda hafta sonu turları ise Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde toplu halde yemek yenilerek tamamlanıyor. Her tur sonunda vatandaşlarımıza memnuniyet anketi yaptırılıyor ve hamd olsun bugüne dek 30 bin kişiden sadece üç kişi memnun değilim demiş ve ikisi daha sonra vezgeçerek bu sayı bire düşmüştür.

Ziyaret edilen yerlerde fotoğraf çekilerek tur bitiminde herkesin cep telefonuna birlikte çekilmiş fotoğraflar, Beylerbeyi Sarayı fotoğrafları, turda anlatılan Osmanlı mezar taşlarının fotoğrafları, Üsküdar'ın eski cami ve manzara fotoğrafları, anlatılan yerlerin fotoğrafları da gönderilerek günün anısı yaşatılmış oluyor.