SOKAK HAYVANLARINA MİKROÇİP UYGULAMASI BAŞLADI

• 10 Şubat 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından merkeze getirilen tüm sokak hayvanlarına mikroçip uygulaması başladı. Bu uygulama ile sokak hayvanlarının sağlık durumlarına ait bilgiler oluşturulan veri tabanında kayıt altına alınacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yaban Hayatı Bilgi Sistemi” (YABİS) projesi kapsamında sokak hayvanlarının bilgilerinin yer alacağı bir veri tabanı oluşturulduğunu belirten Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu, “Bu sistem çerçevesinde sokak hayvanları toplanarak, kısırlaştırılıp aşılanacak. Ardından YABİS sistemine bilgileri girilecektir. Bu proje kapsamında merkezimize gelen tüm sokak hayvanları kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip uygulanarak doğal hayatlarına bırakılmaktadır” dedi. Çipli takip sistemi sayesinde doğadaki sokak hayvanlarının kim tarafından, ne zaman kısırlaştırıldığı, hangi tedavilerin uygulandığı, aşılanıp aşılanmadığı gibi bilgilere ulaşmanın mümkün olacağını ifade eden Çelikkollu, Mudanya Belediyesi olarak 2016 yılı içerisinde 300 adet mikroçip uygulaması hedeflendiğini sözlerine ekledi.