solyanreklam
sagreklam

ŞİİR SİPARİŞLE YAZILMAZ

"Yaz Kitap Günleri"nde konuşan şair-yazar Demirhan Kadıoğlu, "Şiirin zamansız olduğunu belirten "Bir makale için, yazı için belli araştırmalar yapıp siparişle yazabilirsiniz ama şiirin yeri, zamanı belli değil. Şiir siparişle yazılmaz" dedi....

ŞİİR SİPARİŞLE YAZILMAZ
  • 14 Ağustos 2018, Salı 13:52


"Yaz Kitap Günleri"nde konuşan şair-yazar Demirhan Kadıoğlu, "Şiirin zamansız olduğunu belirten "Bir makale için, yazı için belli araştırmalar yapıp siparişle yazabilirsiniz ama şiirin yeri, zamanı belli değil. Şiir siparişle yazılmaz" dedi.


Esenler Belediyesi, Eğitimevi ve  Ensar Vakfı ile birlikte, "Kitap Aşkına İstanbul" projesi kapsamında Esenler'de düzenlenen "Yaz Kitap Günleri" etkinliği devam ediyor. Esenler Dörtyol Meydanı etkinlik alanında kurulan ve yaz boyunca sürecek "Kitap Günleri"nde, bir milyon kitap, büyük indirimlerle Esenler halkı başta olmak üzere İstanbullu kitapseverlerle buluşuyor. Bu kapsamda sevilen yazarlar da, Dörtyol Meydanı'ndaki fuar alanında söyleşi gerçekleştirerek kitaplarını okurları için imzalamaya devam ediyor. Fuara önceki gün şair ve yazar Sadettin Turhan konuk oldu. Demirhan Kadıoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen ve Radyo Esenler’den canlı olarak yayınlanan söyleşide Turhan, okurlarıyla edebiyat konusundaki düşüncelerini paylaştı.

 

HER ŞİİRİN AYRI BİR HİKÂYESİ VAR


Sadettin Turhan, yazdığı şiirlerin her birinin ayrı bir hikâyesi olduğunun altını çizdi. Karşılaştığı farklı olaylar karşısında, bir yürüyüşü esnasında ya da bir caminin avlusunda şiirler kaleme aldığını belirten Turhan, “Şiir yazayım derseniz bu iş olmaz, siparişle olmaz. Bir makale için, yazı için belli araştırmalar yapıp bunu yapabilirsiniz ama şiirde bu kesinlikle olmaz. Şiirin yeri, zamanı belli değil” ifadelerini kullandı.

 

TANITIM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR


Marifet iltifata tabiidir diyen Turhan, “Biz gideriz, toprak oluruz ama bu eserler ilelebet bir yerde kalacaklar, birilerinin hayatına dokunacaklar. Siz ortaya bir şey çıkardıysanız, bunun mutlaka okuyucuya ulaşması kaidenizdir yani ulaştırmak için siz mücadele etmek zorundasınız. Eserlerin okuyucuya ulaşması konusunda en önemli etkenlerden birisi de kitabın tanıtımın iyi yapılması” diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık