solyanreklam
sagreklam

Senin Sesin İşaret Dili Olsun

Senin Sesin İşaret Dili Olsun

Senin Sesin İşaret Dili Olsun
  • 22 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Mersin’de yaayan engelli vatandalarn verilen hizmetlerden eit yararlanabilmesi için tüm imkânlarn seferber ediyor.

Engelsiz Mersin hedefine her geçen gün bir adm daha yaklaan Mersin Büyükehir Belediyesi hayata geçirdii ‘Görüntülü Destek Hatt’ ile iitme engelli vatandalarn sesi oluyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin yeni projesi sayesinde itme engelli bireyler, kamu kurum ve kurulularnda i ve ilemlerini takip ederken kendilerini ifade etmekte zorlandklar noktada görüntülü destek hattn arayp yardm alabilecekler.

Kamu kurumlarnda ii olan engellilerin ihtiyaç duymalar halinde, karsndaki kamu görevlisi ile iletiim kurma konusunda sknt yaadnda 0533 360 27 03 numaral hatt görüntülü olarak arayabilecek ve Engelliler Dairesi Bakanl’nda görevli iaret dili konusunda eitimli personel tarafndan kendisine iletiim destei salanacak. aret dili ile iitme engelli bireyin sorunu örenilip kar taraftaki görevliye sesli olarak iletilecek. Görevlinin söyledikleri ise iaret dili kullanlarak iitme engelli bireye aktarlarak iletiim destei salanacak.

Bu hizmet sayesinde iitme engelli bireylerin kamu kurumlarndaki ilemleri çok daha hzl, doru ve sorunsuz bir ekilde halledilirken, iitme engellilerin ilemlerini yapan kamu görevlisinin de iini son derece kolaylatracak. Görüntülü Destek Hatt sayesinde Büyükehir Belediyesi, iitme engelli vatandalara bir telefon kadar yakn olacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık