Sanat engel tanımaz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) bünyesinde gerçekleştirilen ebru sanatı kursu, zihinsel engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif yer almalarına katkı sağlıyor.

Sanat engel tanımaz
  • 01 Mart 2018, Perşembe 16:34

BUSMEK ve Özel Gemlik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında verilen eğitimler, engelli bireyler ve aileleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Her Cuma günü, Gemlik Paşa Konağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kursa katılan öğrenciler, ebru sanatını öğrenmenin yanı sıra el becerilerini de geliştiriyor. Kursta eğlenceli vakit geçiren gençler, aynı zamanda ürettikleri ürünlerle de kendilerini sanatla ifade etme şansı buluyor. Özel öğrenciler, bu sayede hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de engelli bireylerin, destek olunduğu takdirde pek çok faaliyeti kolayca ve keyifle yapabileceklerini de ispatlıyor.