solyanreklam
sagreklam

Uluslararası sergiye yoğun ilgi

‘Göç ve Empati’ resim sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisi üzerine 10 Mart Cumartesi gününe kadar izlemime açık kalacak.

Uluslararası sergiye yoğun ilgi
  • 01 Mart 2018, Perşembe 16:27

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından ‘Dünya Göçmenler Günü’ kapsamında hazırlanan ve küratörlüğünü Reyhanî Akan’ın üstlendiği ‘1. Göç ve Empati Uluslararası Resim Sergisi’, sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Göç temalı ulusal resim yarışmasında dereceye giren eserlerle yerli ve yabancı ünlü ressamların tablolarının yer aldığı sergi, 3 ayda bini aşkın sanatsever tarafından ziyaret edildi. Çin, Yunanistan, Bangladeş, Tunus, Danimarka, Suriye, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, İngiltere, Hindistan, Almanya, Pakistan, Arjantin, Avustralya, İran, Bulgaristan ve Mısır’dan 102 ressamın eserleriyle destek verdiği sergi, plastik sanatlar dünyasında farklı disiplinlere sahip sanatçıları göç teması ile aynı sergide buluşturdu. Suriye, Arakan ve dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan sıkıntılar ve savaş sonrası insanlık dramlarının resmedildiği serginin süresi, sanatseverlerin yoğun talebi üzerine uzatıldı. Sergi, 10 Mart Cumartesi gününe kadar görülebilecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık