solyanreklam
sagreklam

Şair Dursun Ali Akınet’e Saygı Gecesi…

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri 21 Ekim Cumartesi ...

Şair Dursun Ali Akınet’e Saygı Gecesi…
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:32

Gazeteci Yazar Faruk Şüyün'ün 12 yıldır hazırladığı "Ustalara Saygı" etkinliklerinin 156'ncısı Şair Dursun Ali Akınet için Fulya Sanat'ta düzenlendi. Barkovizyon gösterisi, şiir ve müzik dinletilerinin yer aldığı gecede; usta şair Dursun Ali Akınet, dostlarını sahnede ağırladı.

Aralarında Özgür Alter, İbrahim Can, Ali Osman Erbaşı, Mehmet Gümüş, Yüksel Kayfaz, Gülşen Kutlu, Selimhan, Şefik Pak, Tuğrul Şan ve Şükriye Tutkun’un bulunduğu türkü dünyasının usta isimleri; seslendirdikleri Dursun Ali Akınet eserleriyle geceyi müzik ziyafetine çevirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Mahsun Kırmızıgül'ün de katıldığı gecede izleyiciler, Halil İbrahim'in hikâyesini eser sahibinden dinleme fırsatına sahip oldu.

Başkan Hazinedar’ın özel davetlisi olarak geceye katılan oyuncu, yönetmen Mahsun Kırmızıgül de bu anlamlı günde Fulya Sanat Merkezi’ndeydi. Sahneye alkışlarla çıkan ünlü yönetmen, Başkan Hazindar’ın isteğini kırmayarak ‘’Yan Yüreğim Yan’’ adlı sevilen türküsünün son dörtlüğünü seslendirdi. 11 yıllık türkü orucunu Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bozan Kırmızıgül, duygu dolu anlar yaşadı. ‘’11 yıldır türkü söylemiyordum, uzun yıllar sahneye çıkmadım sahneye çıkınca bile heyecanlandım’’ dedi. 

Gecede konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise, "Usta şairimiz Dursun Ali Akınet’i bu akşam Beşiktaş’ta ağırlamaktan onur duyduk. Bu geceye emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık