solyanreklam
sagreklam

Ramazan'ın 6. Günü Mezitli'de Uğurlandı

Ramazan'ın 6. Günü Mezitli'de Uğurlandı

Ramazan'ın 6. Günü Mezitli'de Uğurlandı
  • 22 Mayıs 2018, Salı 0:00

Ramazan aynn ilk gününden itibaren ilçelerde vatandalarla bir araya gelerek iftar sofralarnda buluan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Ramazan’n 6. Gününü Mezitli’de kurulan iftar sofrasnda Mezitli ilçesi sakinleri ile birlikte karlad. Ülkü Ocaklar Genel Bakan ve MHP Mersin 1.sra Milletvekili Aday Olcay Klavuz ve MHP Mersin Milletvekili Baki imek de Bakan Kocamaz’ ve vatandalar iftar yemeinde yalnz brakmad.

Mezitli’de gerçekleen ve yaklak 7 bin 500 kiinin ayn sofrada bulunduu iftar etkinliine Bakan Kocamaz’n yan sra MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Ülkü Ocaklar Genel Bakan ve MHP Mersin 1.sra Milletvekili Aday Olcay Klavuz, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, MHP Mersin l Kadn Kollar, Bakan Berrin Altnta,  Mersin Ülkü Ocaklar Bakan Gökhan Demir, MHP Mersin Milletvekili Adaylar, MHP Mersin lçe Bakanlar, Mersin Ülkü Oca lçe Bakanlar, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kurulular temsilcileri, oda ve dernek bakanlar ve binlerce Mersinli katld.

 

Bakan Kocamaz, “Sizler 30 Mart’ta Aziz Atatürk’ün sözünü tuttunuz ve Mersin’e sahip çktnz”

Mezitli lçesi’nde kurulan iftar program öncesi konuan Bakan Kocamaz, on bir ayn sultan Ramazan’da Mersinli vatandalarla bir araya gelmekten ve ayn sofrada iftar yapmaktan duyduu mutluluu dile getirerek, “ Hepinizin mübarek Ramazan ayn tebrik ediyorum. Rabbime sizlerle beraber bizleri bu iftar sofralarnda buluturduu için ükrediyorum. Ramazan insanlar bir araya getiren ve bütünletiren çok özel ay. Bu ayda insanlar birbirleri ile daha çok yaknlayor. Birbirinin derdini daha çok dinliyor. Zengin fakir bu sofralarda bir oluyor. Yardmlama ve dayanma duygusu dorua trmanyor. Dualarn kabul olduu, ibadetlerin makbul olduu çok özel bir ay. Bu ayn hürmetine özellikle Türk-slam dünyasnda yaanan tüm olumsuzluklarn sona ermesini, slam âlemi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz üzerine oynanan oyunlarn artk herkes tarafndan görülmesini diliyorum. Ülkemizin çok önemli bir karar aamasnda olduu bu dönemde milletimizin bu deerlendirmeleri en objektif bir ekilde yaparak, kararn ona göre vermesini Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

Mersinlilerin 30 Mart 2014’te doru bir karar vererek Mersin için en doru seçimi yaptklarnn altn çizen Bakan Kocamaz, “Aslnda sizler 30 Mart 2014 tarihinde gerçekten birletiniz, bütünletiniz ve aziz Atatürk’ün belirttii gibi Mersine sahip çktnz. Allah’n izni ile sizlerin de dua ve destekleri ile bizlerinde o günden bu yana gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Sizlerin hayatn kolaylatrmak, bu kentin bütün ilçelerinin, bütün yerleim birimlerinin ihtiyaçlarn gidermek üzere çalyoruz. Cenab- Allah çktmz bu yolumuzu açk etsin. Allah yar ve yardmcmz olsun. Ülkemizin gelecei ile ilgili verilecek kararda da yine milletimizin âli menfaatlerini herkesin göz önünde tutarak karar vermesini niyaz ediyoruz. Böyle güzel ve anlaml bir günde soframz paylatnz için sizlere teekkür ederiz” diye belirtti.

 

Bizler de hep birlikte fakir, zengin demeden bu sofralarda birlikte oluyoruz

Ülkü Ocaklar Genel Bakan ve MHP Mersin 1.sra Milletvekili Aday Olcay Klavuz, “Ramazan aynz en içte duygularmla kutluyorum. Rabbim birliimizi, beraberliimizi, kardeliimizi iki cihanda da daim eylesin. Ramazan ay üphesiz paylamak, kaynamak, dayanmadr. Bizler de hep birlikte fakir, zengin demeden bu sofralarda birlikte oluyoruz. nsanlarmzla derdimizi de sevincimizi de paylaacaz. Ve yüzümüz gülecek.  Rabbim bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine milletimize, devletimize, ülkemize ferahlk getirsin. Hepimize huzurlu günler yaamay nasip etsin. Rabbim vatanmz, milletimizi, devletimizi korusun hepimizi muzaffer eylesin” eklinde konutu.

 

Baki imek, “Filistin’de, Gazze’de çocuklarn alamad Ramazanlar diliyorum”

MHP Mersin Milletvekili Baki imek, “slam dünyasnda ve Türk dünyasnda kann akmad, gözyann olmad; Filistin’de, Gazze’de çocuklarn alamad Ramazanlar diliyorum. Bütün dünyada mazlumlarn ve madurlarn sesi olan Türk milletinin bundan sonra da mazlumlarn ve madurlarn sesi olacan belirtmek istiyorum. Hepinize hayrl, bereketli ramazanlar diliyorum” ifadelerini kulland.

ftar öncesi alan dolduran vatandalar, lahi Sanatçs Hasan Tekerlek’in ilahileri ile buluurken sonrasnda gerçekletirilen Kuran- Kerim tilaveti ile iftar karladlar. Ezann okunmas ile kurulan iftar sofralar sayesinde birbirini tanmayan binlerce insan bir araya gelerek orucunu açt. Yaplan ftar yemei duas sonras iftarlarn yapan vatandalar, Kadir Somer’in seslendirdii hareketli parçalar eliinde keyifli bir iftar yapma frsat buldu.

 

Ahmet Cokun’la iir dolu bir Ramazan akam

ftar yemeinin ardndan Atatürk Park’na kurulan Feshane alanna geçen vatandalar gerçekletirilen geleneksel Ramazan etkinlikleri sayesinde eski Ramazanlarn ruhunu yakalad. Amfi Tiyatro’da sahne alan Ahmet Cokun, müzikal yorumu ile Mersinlilere farkl bir tecrübe yaatt. Müzikal yorum ve iirin bir arada yer ald gösteride Hac Bektai Veli’den, Yunus Emre’ye kadar Türk slam Dünyas’nn önemli isimlerinin iirleri seslendirilirken, Selçuklu Sultan Alparslan’dan Çanakkale Sava kahramanlarndan Seyit Onba’ya kadar pek çok kahramann zaferlerinden ksa alntlar yer ald. Semazen gösterisi ve semah gösterilerinin de yer ald programda Ahmet Cokun performans ile büyük beeni toplad. Program sonunda mehur iiri ‘Biz Türkiyeyiz’i seslendiren Ahmet Cokun Ramazan aynn ruhuna uygun gösterisi ile Mersinlilerden tam not ald.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık