solyanreklam
sagreklam

RAMAZAN COŞKUSU TİRİLYE MAHALLESİ’NDE YAŞANDI

RAMAZAN COŞKUSU TİRİLYE MAHALLESİ’NDE YAŞANDI

RAMAZAN COŞKUSU TİRİLYE MAHALLESİ’NDE YAŞANDI
  • 12 Haziran 2017, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye Mahallesi’nde organize edilen iftar yemeği ve iki gün gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri büyük ilgiyle karşılandı. Tirilye halkı Ramazan coşkusunu Mudanya Belediyesiyle birlikte yaşadı.  

Mudanya Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinliklerini ilçe merkezinden sonra mahallelerde de gerçekleştirerek, vatandaşların Ramazan coşkularına ortak oluyor. Tirilye Mahallesi’nde iki gün süren etkinliklerde düzenlenen iftar yemeğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Yunanistan Pikermi Belediye Başkanı Evangelos Bournous, Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy, Tirilye Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız ve çok sayıda Tirilyeli katılım sağladı. Ramazan bereketini düzenlenen yemekte paylaşan Tirilyeliler, Ramazan akşamlarının keyfini iftardan sonra gerçekleştirilen geleneksel oyunlar ve tatlarla çıkardı.
ETKİNLİKLERE İLGİYLE İZLENİYOR
Fasıl grubunun çaldığı eserlerle başlayan Ramazan etkinlikleri birbirinden güzel gösteriler ve oyunlarla devam etti. Kanto gösterisinin ardından sahnelenen orta oyununda Hamdi Efendi’nin lokanta işletirken yaşadığı olaylar komik bir dille anlatılıyor. Hacivat ve Karagöz’ün birbirinden komik diyalogları kahkahalarla izlenirken, sihirbaz gösterisi de özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Tirilyeliler etkinlikler boyunca Mudanya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtımı yapılan macun, pamuk şekeri ve şerbet gibi geleneksel lezzetlerin tadını çıkardılar.
“TİRİLYE’NİN TURİZM PAYI ARTACAK”
Açılan oruçlar sonrasında iftar yemeğine katılanları tek tek ziyaret ederek hal ve hatırlarını soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger vatandaşların iyi dileklerini ve taleplerini de dinledi. Gece boyunca vatandaşlarla birlikte sohbet eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, gelenek ve görenekleri yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.  Tirilye’nin gelecekte turizmden aldığı payın artacağını belirten Türkyılmaz, “Gerçekleştirdiğimiz projelerle bunu başaracağız. Buna yürekten inanıyorum. Bunları hep birlikte başaracağız” dedi. Aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarının altını çizen Türkyılmaz, yaptıkları hizmetlerin birçoğunu belediyenin kendi öz gücüyle gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.    

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık