solyanreklam
sagreklam

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANACAK

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANACAK

RAMAZAN COŞKUSU MUDANYA’DA YAŞANACAK
  • 29 Mayıs 2017, Pazartesi 0:00

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Mudanya Belediyesi ilçe halkının birlik ve beraberlik içinde buluşması amacıyla ilçenin çeşitli noktalarında iftar programları ve etkinlikler düzenliyor.

Mudanya Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinliklerini bu yıl da coşkuyla sürdürüyor. Belediye iftar çadırlarında Ramazan bereketini paylaşan Mudanyalılar, ramazan akşamlarının keyfini de iftardan sonra geleneksel oyun ve tatlarla çıkaracak. Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan Ayı’nın coşkusunu ilçede yaşatacaklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya, Güzelyalı ve Tirilye’nin yanı sıra mahallelerde de iftardan sonra Ramazan Ayı’na özel etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti.
ETKİNLİKLER MAHALLELERE YAYILACAK
Ramazan ayının, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'da adına yakışır şekilde yaşanacağını dile getiren Türkyılmaz, etkinliklerin Dereköy’den başlayarak, Güzelyalı, Yalıçiftlik, Tirilye, Esence, Hançerli Mahallelerinin yanı sıra ilçe merkezinde de gerçekleşeceğini söyledi.
GELENEKSEL TATLAR YAŞATILACAK
Çiğdem Tunç Tiyatrosu oyuncularının “Bir Eski Zaman Hikayesi” adlı tiyatro oyununun yanı sıra orta oyunları, Hacivat-Karagöz ve sihirbaz gösterilerinin sunulacağını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Etkinliklerimizde geleneksel tatlarımızı da yaşatmaya devam edeceğiz. Etkinliklerin olduğu günlerde macun, pamuk şekeri ve ramazan şerbeti dağıtımı da yapılarak, Mudanyalı hemşehrilerimize Ramazan’ın tadı yaşatılmış olacak” dedi. 
ZEYTİN DALI YALNIZ BIRAKMAYACAK
Faaliyete başladığı günden itibaren Mudanyalıların büyük takdirini toplayan Zeytin Dalı ekibinin Ramazan Ayı’nda ailelerle birlikte olarak, kimseyi yalnız bırakmayacağına da vurgu yapan Türkyılmaz, “Zeytin Dalı ekibimiz Ramazan Ayı boyunca mahallelerimizde her gün ailelerimizin sofrasına misafir olacak. Onlarla birlikte iftar yaparak yalnız olmadıklarını hissettirecekler” dedi. Mudanya Belediyesi olarak Mudanya Mütareke Meydanı ve Güzelyalı Atatürk Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri vereceklerini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, ihtiyaç sahibi yaklaşık 2 bin aileye de erzak yardımı gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık