solyanreklam
sagreklam

Ramazan Ayının İlk Orucu Ortaköy Meydanı’nda Açıldı!

Beşiktaş’ta Ramazan ayının ilk orucu Ortaköy Meydanı’nda binlerce vatandaş ve semavi din t...

Ramazan Ayının İlk Orucu Ortaköy Meydanı’nda Açıldı!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında binlerce kişiyi ağırladı.

Beşiktaş Belediyesi, ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşları iftarlarını açabilmeleri için Ortaköy Meydanı’nda buluşturdu. İftar yemeğine vatandaşların ilgisi yoğun olurken CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı aynı sofrada iftar yaptı.

Kurulan masalarda vatandaşlar yerlerini alırken ayakta kalan vatandaşlar içinse çadırda paketlenen iftar yemekleri dağıtıldı. Ortaköy Meydanı’nda verilen iftar yemeğine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın yanı sıra semavi din temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



30 gün boyunca farklı şehirlerde Beşiktaş Belediyesi olarak iftar programları düzenleyeceklerini kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Müslüman ülkeler içerisinde Türkiye’nin çok özel bir yeri var. İslam hayatının güzel örneklerinin Beşiktaş’ta, İstanbul’da, Türkiye’de bulabilirsiniz. Ama bunun en güzel yanı Beşiktaş’tan İstanbul’a ve hatta Türkiye’ye göstermeye çalıştığımız değerler. Ramazanın en önemli unsuru, Kuran-ı Kerim’de de geçtiği gibi ilahi ayın başladığı bir aydayız. Bismillah dedik ve oruçlarımızı tutup iftarlarımızı açtık Ortaköy Meydanı’nda. Aynı zamanda 30 gün boyunca Diyarbakır’da, Yozgat, Gümüşhane, Ağrı, Trabzon ve Samsun’da Beşiktaş Vakfı olarak Beşiktaş’ın değerlerini paylaşacağız. Bizi yalnız bırakmayan tüm semavi dinlerin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından, milletvekilleri ve semavi din temsilcilerine alana kurulan ebru sanatı standında yapılan ebru tabloları hediye edildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık