solyanreklam
sagreklam

Osmangazi'de Kurban Bayramı Tertemiz Geçti

Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde kurban satış alanı olarak belirlenen noktaların temizlik çalışmalarını tamamladı.

Osmangazi'de Kurban Bayramı Tertemiz Geçti
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde kurban satış alanı olarak belirlenen noktaların temizlik çalışmalarını tamamladı.  

Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını rahatça karşılayıp, hijyenik ortamda hayvanlarını kesmelerini sağlamak amacıyla kurban satış yerleri kuran Osmangazi Belediyesi, bayramın ilk gününden itibaren temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Bayramın ilk 2 günü 21 noktadaki kurban kesim yerleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli yıkanarak temizlenerek kötü koku ve görüntüye izin verilmedi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de bayramın 3. ve 4. günü, kurban satış alanlarındaki kalıntıları iş makineleriyle temizledi. Toprak alanlardaki atıklar kepçeler ile kaldırılırken, satış alanları koku ve sineklere karşı dezenfekte edildi.

Çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için Geçit ve Veysel Karani Mahalleleri’ndeki kurban satış yerleri, Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun mesai harcaması sonucu temizlendi. Bayramın üçüncü günü itibariyle 10 iş makinesi, 3 arazöz ve 15 kamyonla birlikte temizlenen satış yerleri günlük yaşama uygun hale getirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı’nın ilçe genelinde huzurlu bir şekilde geçtiğini belirterek, “Fen İşleri, Temizlik İşleri, Veterinerlik ve Zabıta Müdürlüğümüz bu yıl da vatandaşlarımızın temizlik ile ilgili sorun yaşamamaları adına büyük gayret gösterdi. Yürütülen koordineli çalışma ile Kurban Bayramı’nı huzurlu bir şekilde geçirdik. Temizlik çalışmalarımız aralıksız devam ederek, Osmangazi’de çevre kirliliğinin oluşmasına izin vermeyeceğiz’’ dedi. 

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık