solyanreklam
sagreklam

Orhaneli'de birlik ve beraberlik mesajı verildi

Orhaneli'de birlik ve beraberlik mesajı verildi

Orhaneli'de birlik ve beraberlik mesajı verildi
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 19:30

Orhaneli’de birlik ve beraberlik mesajı verildi

Bu yıl 27’incisi düzenlenen geleneksel Orhaneli Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni üçüncü gününde de yoğun bir katılımla sürüyor. Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte konuşan Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Biz bu ülkenin mayasıyız. Biz toplumun tümüne örnek olarak milli birlik ve beraberliğin temelini oluşturuyoruz. Dünyaya da bu birliğimizi ve beraberliğimizi, Yörük ve Türkmen kültürünün en derinden yaşandığı yöremizden bir kez daha gösteriyoruz” dedi.

Karagöz şenlik alanında gün boyunca devam eden şenliklere İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Büyükorhan Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman,  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfat, Kosova’nın Dragaj Belediye Başkanı Şaban Şaboni, ilçe protokolü, Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcıları, konfederasyon, federasyon, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Tatlıoğlu ile birlikte şenlik alanına kurulan panayırda vatandaşlarla buluşan protokol üyeleri, daha sonra Yörük çadırlarını ziyaret ederek Yörük Türkmenlerle sohbet etti.
İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekilli Efkan Ala, büyük devlet olmanın, büyük güçleri elinde bulundurmakla olmadığını söyleyerek, “Büyük devlet olmak, o büyük gücü nasıl kullandığıyla ancak tanımlanabilir. O büyük gücü büyük bir adalet anlayışı ile kullanıyorsa, yeryüzünde Osmanlı gibi hangi kıtaya gitmişse ve gittiği yere adalet götürüyorsa o zaman büyük devlet olmayı hak ediyordur. O bakımdan bugün şölen olarak düzenlediğimiz, bizi bir araya getiren etkinlik, yeryüzünde insanın insanla ilişkisine dair en büyük devletin kurulduğu topraklarda olması itibariyle başka bir özellik taşımaktadır. Bu topraklar, Türk milletinin insanlığa armağan ettiği bir devletin kurulduğu, köklerin kurulduğu bir mekandır. Buradan tekrar haykırıyoruz ki bu millet çok büyük badireler görmüş, çok büyük engellerle karşılaşmış ve onların hepsini aşarak bugünlere gelmiştir. Bundan sonrada çok önemli problemlerle karşılaşacağız. Büyük devletler, büyük milletler çok büyük problemlerle karşılaşır ama onları kimseye zulmetmeden kimseye haksız yapmadan ama kendi hakkımızı koruyarak, aşarak yolumuza devam edecek ve hedefimize ulaşacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Arkadaşlar! Gidip Toros Dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi yenemez’ sözüyle başladı. Aktaş, ülke olarak birlik be beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu dönemde bu şenliğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Yörük insanının vatanına, milletine derinden bağlı olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Yörükler milliyetçi insanlardır. Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bakımından bu tür organizasyonlar çok önemli. Allah birliğimiz ve beraberliğimizi bozmasın. Belediye Başkanımız İrfan Tatlıoğlu’na bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum” dedi. Orhaneli Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Maden OSB ile ilgili de konuşan Başkan Aktaş, “Bu proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne sorumluluk varsa, yerine getireceğimizden zerre şüpheniz olması” şeklinde konuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise konuşmasında bu coğrafyanın Osmanlının dünyaya yayıldığı bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, bu coğrafyada ve bu etkinlikte bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Maden OSB ile ilgili de konuşan Burkay, “Orhaneli Belediyesi tarafından inşallah sadece Orhaneli’ye değil, Bursa’mıza ve ülke ekonominize kazandırmak için ortaya koydukları vizyon bir proje. Müteşebbis heyetimizi oluşturacağız. Ülkemizin geleceğinde doğal kaynaklarımız çok önemli olacak. Özellikle maden, değerli metal ve mermer sektöründe Orhaneli, Cenabı Allah’ın müthiş bir imkan sunduğu, bir hazineyi teslim ettiği bölge. Bizler çevreye duyarlı ve katma değeri artıracak bir yapıda yeni bir oluşumu inşallah hayata geçireceğiz. Orhaneli Belediye Başkanımız İrfan Tatlıoğlu’na bu proje için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da “Ecdadımız bu toprakları bize vatan ve emanet etti. Orhaneli Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni’nin herkesi birleştiren güzel Bursa’mızda ve Orhaneli’de yeniden küllerinden doğa önemli bir etkinliktir. Organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanımız İrfanTatlıoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Biz bu ülkenin mayasıyız. Biz toplumun tümüne örnek olarak milli birlik ve beraberliğin temelini oluşturuyoruz. Dünyaya da bu birliğimizi ve beraberliğimizi, Yörük ve Türkmen kültürünün en derinden yaşandığı yöremizden bir kez daha gösteriyoruz” dedi. Güçlü ve etkili bir Türkiye’nin ancak birlik ve beraberlik ile başarılacağını dile getiren Başkan Tatlıoğlu, “Biz bu ülkenin sevdalılarıyız. Bizim sevdamız, ayrışmanın olmadığını, ortak değerlerin paylaşıldığı, geleceğin yatırımlarının emin adımlarla yapıldığı bir Türkiye’dir. Bugün burada, bu devleti, bu milleti, bu bayrağı ve bu vatanı karşılıksız seven insanlar olarak, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Tatlıoğlu konuşmaların ardından protokol üyelerine Yörük heybesinin içinde Kuranı Kerim, Türk Bayrağı ve Yörük kültürünün simgelerinden olan keyfiye armağan etti. Daha sonra Kosova’nın Dragaj Belediye Başkanı Şaban Şaboni ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu arasına kardeş belediye olmak için ön protokol anlaşması yapıldı. Etkinlik, Yörük Göçü, gelin alma ve tarım ile hayvancılık alanında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık