solyanreklam
sagreklam

Onur Haftası Resepsiyonu!

22-28 Haziran Onur Haftası Resepsiyonu Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Onur Haftası Resepsiyonu!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Belediyemiz, kimsenin dini, dili, rengi, etnik kimliği, cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği sebebiyle ayrımcılığa uğramadığı bir ülkenin inşa edilmesi için üstüne düşen görevi yerine getiriyor.

Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumu LGBTİ Onur Haftası kapsamında bir resepsiyon düzenledi.

Beşiktaş Belediyesinin, 22-28 Haziran Onur Haftası kapsamında düzenlediği resepsiyona Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, çok sayıda ülkenin başkonsolosları, ABD Büyükelçisi John R. Bass, AB temsilcileri, milletvekilleri ve LGBTİ dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Başkan Hazinedar, “İstanbul 23. LGBTİ Onur Haftası resepsiyonumuzu değerli konuklarımız ve LGBTİ dostlarımız ile gerçekleştirdik. Bu resepsiyon, Beşiktaş Belediyesinin LGBTİ politikalarına verdiği önemi de gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan, “Belediyemizin yerel seçimler öncesi imzalamış olduğu LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokol Metni’ne sadık kalıp, LGBTİ dernekleriyle birlikte yerel yönetimlerde LGBTİ politikalarının geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Beşiktaş Belediyesinde LGBTİ hakları konusunda atılan bu öncü adımların önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki genel politikaları da etkilemesini temenni ediyoruz” dedi.

Onur Haftası Türkiye’de 2003 yılından beri gerçekleştiriliyor. Hafta boyunca çeşitli paneller, atölyeler ve etkinlikler düzenleniyor, son pazar günü de İstiklal Caddesi’nde LGBTİ Onur Yürüyüşü yapılıyor. Bu sene 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, meclis üyeleri ve Beşiktaş Belediye çalışanları da katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık