solyanreklam
sagreklam

Öğrenciler ?Kodlama Saati?ni Sevdi

Öğrenciler ?Kodlama Saati?ni Sevdi

Öğrenciler ?Kodlama Saati?ni Sevdi
  • 06 Aralık 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü’nün ibirliiyle gerçekletirilen ‘Gelecein Programclar Genç Dâhiler Projesi’ kapsamnda toplam 82 örenci ‘Kodlama Saati’ etkinliine katlarak, hep birlikte kodlama yapt.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin ev sahipliinde, programlama konusunda farkndalk yaratmak hedefiyle hayata geçirilen Kodlama Saati etkinlii Bilgisayar Bilimleri Eitim Haftas’nda gerçekletirildi.

180’den fazla ülkede gerçekletirilen ve milyonlarca örenciye ulam küresel bir hareket olan Kodlama Saati etkinliinde, 9 farkl okuldan toplam 82 çocuk tüm dünya ile ayn anda kodlama yapt.

Eitim uzman Turan Özgür Öksüz ve robotik uzman Mustafa Çalayan Durmaz tarafndan verilen Biliim Temelli Bilim Etkinlikleri eitimleri ile örencilerin, sistematik düünme, problem çözebilme, hafza becerilerini gelitirme, karar verme ve eletirel düünme gibi konularda kendilerini gelitirebilmelerinin önü açld.

“Kodlama Saati etkinlii sayesinde artk oyunlar rahatlkla oynayabileceim”

Etkinlikte tablet bilgisayarlar ile kodlama yapan örencilerden Yeniehir lçesi Dr. Kamil Tarhan Ortaokulu’nda 6. snf örencisi olan Cennet rem Çetin, “Kodlama saati etkinliinde daha çok oyunlar kodlamay, oyunlarda nasl ileri-geri gidileceini örendim. Kodlama belki de günlük hayatta baz yerlerde iime yarayabilir. Örnein bir yere gittiimde veya bir oyun olduunda, internete girdiimde bu Kodlama Saati etkinlii sayesinde oyunlar rahatlkla oynayabileceim. Burada arkadalarmla bir arada olmaktan da çok keyif aldm, çok güzel bir yer” dedi.

6. snf örencisi Yamur Irmak Özcan ise, “Burada gerçekletirilen Kodlama Saati etkinliinde bir program sayesinde kodlama yapmay örendik. Seviyelere geçtik, ileriye ve geriye giderek kodlamalar yaptk. Kodlama da ileride teknoloji öretmeni olmak isteyenler ve bilgisayarda programlama yapmak isteyenlerin çok iine yarayacak” eklinde konutu.

Mezitli ehit Fatih Soydan Ortaokulu örencisi olan Hasan Ik, “Burada robotlarn da bu tür kodlarla yapldn örendim. Ben robot tasarlamay çok seviyorum ve ileride benim için çok faydal olacan düünüyorum” diye belirtti.

“nsan zihni bilgisayarlardan daha akll”

Mezitli ehit Fatih Soydan Ortaokulu’nda örenim gören ve Kodlama Saati etkinliinde arkadalar ile birlikte yer alan Samet Tavan, “Burada kodlama, bilgisayarda kaç rakam ile ilemlerin yürütüldüü ve insan zihninin bilgisayardan daha akll olduunu örendim. Kodlama etkinlii, bilgisayarda anlamadm konularda veya kodlamann lazm olduu yerlerde ie yarayacak” sözlerini kulland.

Mezitli ehit Fatih Soydan Ortaokulu’nda okuyan ve 6. snf örencisi olan Baran Eraslan, “Kodlama saati etkinliinde çok iime yarayan eyler oldu. Ben robotlarla da ilgilendiim için çok sevdim eitimi. Ben de kodlar yazarak robot yapyorum ve bu eitimler bana yardm edecek. Buraya gelene kadar saa veya sola dönülebilen bir uygulama olduunu bilmiyordum ve bir kez daha robot yaparsam bunlar ekleyeceim” dedi.

Namk Kemal Ortaokulu’ndan etkinlie katlan Duru Nil Sarin de, “Kodlama Saati’nde ne kadar az sürede, kodlar ile neler tasarlayabileceimizi örendim. Ders ortamnda da genellikle interneti kullandmz için bu kodlamalar çok iimize yarayacak. leride ise biliim öretmeni olduumuzda bizlere çok yarar dokunacak” diye konutu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık