solyanreklam
sagreklam

NECMETTİN RAMA SPOR TESİSİ HİZMETE AÇILDI

NECMETTİN RAMA SPOR TESİSİ HİZMETE AÇILDI

NECMETTİN RAMA SPOR TESİSİ HİZMETE AÇILDI
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00


Gemlik Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesinde yapımı tamamlanan, Basketbol Sahası ve Çocuk Oyun Grupları ile son derece modern bir tesis haline gelen Necmettin Rama Spor Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
  2014 yılında elim bir kazada hayatını kaybeden önceki dönem Gemlik Belediye Meclis Üyesi Necmettin Rama’nın isminin verildiği Spor Tesisinin açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Vedat Büyükgölcigezli ve Kadir Erol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK ve dernek temsilcileri, Necmettin Rama’nın eşi ve çocuklarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
  Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Hamidiye Mahalle Muhtarı Necmi Ünlü, Necmettin Rama’nın adının spor tesisine verilerek sonsuza kadar yaşatılmasının Hamidiye Mahallesi için çok önemli olduğunu söyledi. Ünlü, “Hamidiye Mahallesi bir bakıma Gemlik’in kalbidir. Hem büyükşehir Belediyemizden hem de Gemlik Belediyemizden çok güzel hizmetler alıyoruz. Bundan dolayı da başta Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere Gemlik Belediye Başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Her zaman uyum içinde çalışıyoruz. Durmak yok, yola devam” dedi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, “Hamidiye Mahallemiz Gemlik’in en eski mahallesinden biri. Deniz kenarından başlayıp bulunduğumuz yere doğru geliyor. Fakat Armutlu çevre yolundan bu tarafa doğru uzun yıllar alt yapısı yapılamamış hizmet alamamış biraz da kaderine terk edilmiş bir mahalle idi. Yolun üst kısmında ne bir cami ne bir okul ne bir ezan sesi ne de çocukları derse çağıran bir zil sesi bulunmazdı. Alt yapı olmadığı için asfaltta yoktu. Her yer çamur toprak ve tozluydu. Ama şükürler olsun ki Büyükşehir’imizle beraber önce alt yapı hizmetleri ve imar çalışması, ardından asfalt çalışmaları tamamlandı. Bugün baktığımızda Gemlik’in en büyük okul bahçesi hemen yanımızda ki Roda İmam Hatip Lisesi bahçemiz. Yine Gemlik’te bahçesi en büyük camimiz hemen yanımızda ki Ak Şemseddin Camimiz. İlçe Tarım ve Ziraat Odası binalarımız belediyemiz tarafından hizmete girdi. Gemlik’in en güzel binaları, en güzel spor tesisleri ve çocuk parkları bu bölgede inşa ediliyor” dedi. 2018 yılının Gemlik için çok bereketli bir yıl olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, 6 ayda 25’in üzerinde tesisin, ya temel atmasını ya da açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Vatandaşlarımızın, daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gemlik’in isminin, spor yatırımlarıyla, sağlık yatırımlarıyla ve çevre yatırımlarıyla ön plana çıkması için hem merkezi hükümetimiz hem de Büyükşehir’imiz ile el ele vererek yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Gemlik siyasetine uzun süre hizmette bulunmuş, belediye sporumuzun yönetiminde ve sporun içinde yer almış, meclis üyeliği sıfatıyla da bir dönem beraber yol arkadaşlığı yaptığımız rahmetli Necmettin Rama kardeşimizin ismini vererek yol arkadaşımıza vefa borcumuzu ödemiş oluyoruz. Yapmış olduğumuz tesisin Gemlik’imize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Vefa’nın hayatta her zaman herkesin koruması gereken bir husus olduğunu söyledi. Aktaş, “Ben öncelikle bu vefayı gösterdiği için çok değerli Gemlik Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Çok değerli Necmettin Rama kardeşimiz bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı. Allah nur içinde yatırsın. Nihayetin de Hamidiye Mahallesi güzel bir eser kazanıyor ve onun ismiyle de taçlanmış oluyor. Taktir edersiniz ki bu gençlerin sağlıklı yetişebilmesi, ülkeye ve şehre olan bağlılığının artabilmesi için spor tesislerimizin yapımları çok önemli. Dolayısıyla Gemlik Belediyemiz ve Belediye Başkanımız bir güzel eseri daha Gemlik’e kazandırdı. Yapmak bizden, yaşatmak sizlerden. Mahalle sakinlerimizin ve muhtarımızın da buraya sahip çıkmaları gerekiyor. Çünkü bu sizin vergilerinizle devlete ödediklerinizle yapılan hizmetler. Bu güzel tesisin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız ve ekibine, beraberinde rahmetli meclis üyemizin isminin verilmesi konusunda katkısı olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gemlik’imize ve Hamidiye Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
  Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan tesiste, Necmettin Rama’nın eşi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a çiçek takdim etti. Daha sonra çocuklarla bir araya gelen protokol üyeleri potalara ilk atışları yaparak tesisi hizmete açtı. Açılış sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çevresini saran genç sporcu ve çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
  
  
  
  




HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık