Nazım Hikmet Avcılar'da Anıldı

• 05 Ağustos 2018, Pazar 7:44

Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 55. Yıldönümünde Avcılar’da heykeli önünde anıldı. Ortadirek Tiyatrosu Pikola Sahnesi’nin organize ettiği anma gecesinde Belediye Başkanı Dr.Handan Toprak Benli de oradaydı. Yüzlerce Avcılarlı bir araya gelerek büyük bir kalabalık meydana getirdi. Katılımcılar önce yeryüzü sofrası açıp kendi getirdikleri yiyecekleri paylaşarak iftar yaptı. Sonra da Ekrem Ataer,Mehmet Karabudak gibi birbirinden değerli sanatçılarla şiirler,türküler söyledi. Genciyle yaşlısıyla herkes bu özel anlara tanık oldu. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de tüm katılımcılarla birlikte yerde diz kırarak oturup programa eşlik etti.  Genel Sanat Yönetmeni Osman Genç’in yönettiği gecede sanat dünyasından birçok önemli isim yer aldı. Anma Programı iftar organizasyonu ile başladı. Daha sonra bir basın açıklaması yapılarak, Haziran ayında kaybedilen sanatçıların ismi okunarak birer birer anıldı. Yeryüzü ve Sevgi sofrası kurularak oruçlar açıldı. Ardından sazlar çalınarak, şiirler okunarak, oyunlar sergilenerek program devam etti. Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’in şiirleriyle renkli anların yaşandığı programda ayrıca küçük oyunlar ve doğaçlama performanslar sergilendi. Avcılar Belediyesi tarafından yaptırılan Avcılar Erol Mumcu Kültür Sanat Parkı’nda gerçekleştiren anma töreni büyük yankı uyandırdı. Aynı parkta Nazım Hikmet’in heykeli de bulunuyor. Avcılar Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşit yurttaşlık temelini yansıtan parkta 5 kadın 5 erkek sanatçının heykeli yer alıyor.

Gecenin anlam ve önemi hakkında kısa bir konuşma gerçekleştiren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli şunları dile getirdi; “Bugün burada Yeryüzü ve Sevgi sofrası kuruldu. Herkes paylaşımlarda bulundu. Sanatçılarımızı kaybetmek çok zor, Kaybettiklerimizi yerine koymak imkansız. O nedenle sanatçılarımızı sanatla yaşatalım dedik ve Cumhuriyet tarihimizin 10 büyük sanatçısı başka bir sanatla heykel sanatıyla yaşatıyoruz. Nazım Hikmet’ten Ahmet Arif’e, Yaşar Kemal’den Sivas’ta yitirdiğimiz Edibe Sulari’ye kadar büyük sanatçılarımızın heykeli bulunuyor. Her birinin hatırasını Avcılar’da yaşatacağız.”