solyanreklam
sagreklam

Myrleia Antik Kenti’ne özgürlük yolu gözüktü

Myrleia Antik Kenti’ne özgürlük yolu gözüktü

Myrleia Antik Kenti’ne özgürlük yolu gözüktü
  • 19 Aralık 2014, Cuma 0:00

Myrleia Antik Kenti’ne özgürlük yolu gözüktü

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Myrleia Antik Kent Platformu üyelerinin gerçekleştirdiği basın açıklamasına katıldı.

Yaklaşık üç yıl önce bir alışveriş merkezinin inşasının yapıldığı Myrleia Antik Kenti için Bursa 1. İdare Mahkemesi, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun “inşaatın devam etmesine” yönündeki 1584 nolu kararı iptal etti. Myrleia Antik Kent Platformu’nun Myrleia Antik Kenti alanında gerçekleştirdiği basın açıklamasına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri’’nin yanı sıra Myrleia Antik Kent Platformu üyesi oda ve dernek temsilcileri katıldı.
“MAHKEME KARARI UYGULANMALIDIR”
Platform adına açıklamayı gerçekleştiren Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Av. Aslı Evke Yetkin, 1992 yılından bu yana yaşanan süreci anlattı. Yıllardır tarihi korumak ve ranta kurban etmemek adına sürdürdükleri haklı mücadelelerinin hukuksal açıdan da başarıya ulaştığına dikkat çeken, Yetkin, “Şimdi talebimizi daha güçlü haykırıyoruz. Derhal mahkeme kararı doğrultusunda adımlar atılmalıdır” dedi.  
“1. DERECEDE SİT ALANINA ALINMALI”
Myrleia Antik Kenti’nin korunması ve açığa çıkarılması adına sürdürdükleri kararlı mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Yetkin, “Alanın önce 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisine alınmalı ve hukuksuz olan AVM derhal buradan kaldırılmalıdır. Daha sonra gerekli kazı çalışmaları ile antik kent gün yüzüne çıkarılmalıdır” diye konuştu.
“ALINAN KARARI SAHİPLENİYORUZ”
Konu ile ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, alınan karardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Alınan karardan sonra belediye olarak üzerlerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getireceklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Geçmiş ile ilgili bu konuda suç işleyen ve yanlış yapanlar hakkında gerekli yasal yollara başvuracağız. Alınan kararı destekliyor ve sahipleniyoruz. Bizim projelerimiz içerisinde de yer alan Myrleia Yaşam Alanı ve müze olarak geleceğe kazandırdığımız gün daha büyük bir mutluluk yaşayacağız. Bu süreçte destek veren tüm oda ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık