solyanreklam
sagreklam

Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 79. Yılında Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 79. Yılında Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 79. Yılında Anıldı
  • 17 Kasım 2017, Cuma 0:00

10 Kasm Atatürk'ü Anma Töreni’ne Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, kent protokolü, askerler, gaziler, örenciler ve vatandalar katld.

Tören, sabah saat 08.45'te Mersin Valisi Ali hsan Su'nun Cumhuriyet Meydan'na gelerek tören mangasn selamlamasyla balad.

Tören, Vali Su, Tuamiral Gürbüz ve Bakan Kocamaz'n ardndan kamu ve özel kurulularn temsilcilerinin Atatürk Ant'na çelenk sunmasyla devam etti. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduu 09.05'te sirenlerin çalmasyla sayg duruunda bulunan vatandalar duygu dolu anlar yaad.

Sirenler çalarken Mersin’de hayat iki dakikalna durdu. Mersin’in dört bir yannda bulunan vatandalar bulunduklar yerde sayg duruuna geçerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü and. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanl Bandosu eliinde okunan stiklal Mar ile de Türk Bayra önce göndere çekildi, daha sonra yarya indirildi.

Çelenk sunma töreninin ardndan kent protokolü ve vatandalar Kültür Merkezi'ne geçti. Mersin Valilii tarafndan düzenlenen program, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçlar eliinde stiklal Mar'nn okunmas ile balad. Programda, Mersin l Milli Eitim Müdür Vekili Kutlu Tekinba, 'Atatürk ve Eitim' konulu bir konuma yaparken, TRT Çukurova Bölge Müdürlüü tarafndan hazrlanan '10 Kasm Atatürk'ü Anma' konulu multivizyon gösterimi gerçekletirildi.

Multivizyon gösteriminin ardndan 24 Kasm Ortaokulu’ndan Ayen Güdün, ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ adl iiri okurken, yine 24 Kasm Ortaokulu’ndan Nehir Sabaz  ‘Atatürk’ün Sesi’ adl iiri seslendirdi.

Devlet Klasik Türk Müzii Korusu'nun 'Atatürk'ün Sevdii arklar' konseri, keman ve gitar dinletisi ile devam eden program, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüü tarafndan hazrlanan  'Atatürk'ü Anyoruz' konulu gösteri ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık