solyanreklam
sagreklam

MUHSİN YAZICIOĞLU SPOR TESİSİ AÇILDI

MUHSİN YAZICIOĞLU SPOR TESİSİ AÇILDI

MUHSİN YAZICIOĞLU SPOR TESİSİ AÇILDI
  • 05 Ağustos 2018, Pazar 0:00


Gemlik’in sporda da marka bir kent olması amacıyla amatör kulüplere sahalar, spor salonları, branşlara özel tesisler ve yüzme havuzlarıyla tüm mahallelere yürüme mesafesinde tesisler kazandıran Gemlik Belediyesi, ilçede sporun çıtasını yükseltmeye devam ediyor.
  Bu kapsamda Gemlik’in en büyük mahallelerinden olan Eşref Dinçer Mahallesi’nde, Bölge Parkı’nın yanına, Gemlik Belediyesi tarafından 3 spor sahası birden kazandırıldı. Toplam 6 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen, Büyük Birlik Partisi’nin Merhum Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verildiği spor tesisinde, 34x54 futbol sahası, 14x25 basketbol sahası, 18x36 ölçülerinde tenis kortunun yanı sıra çocuk oyun grupları ve spor aletleri bulunuyor.
  Tesisin açılış törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, BBP İlçe Başkanı Hacı Ömer Yavuz, AK Parti Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları, Alparen Ocakları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
  Programda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bugün hizmet halkasına güzel bir halka ekledik. Türk siyasetine önemli hizmet etmiş bir büyüğümüzün ismini Gemlik'te bir tesise vermek Gemlik'e yakışan bir konu oldu. Yazıcıoğlu gibi gençliğe örnek bir ismin anılması önemliydi. Bu bölge, atıl bir bölgeyken Gemlik'in önemli yerleri arasına girdi. 20 dönümlük alanın tamamı kamulaştırıldı. 30 milyon üzerinde yatırım söz konusu. Bu bölge Gemlik'in en yaşanabilir bölgesi halini aldı. Okulları, camileri ve sosyal alanları ile ezan sesi olmayan bölge, örnek olarak gösterilecek konuma geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları, tüm teşkilatları ile çalışarak hizmetleri bir bir hayata geçiriyor. Gemlik son dönemde önemli yatırımlar gerçekleştiriyor” dedi.
  Ardından söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da, “Gemlik sofralık zeytinde dünyanın başkenti. Gemlik, bölgenin en modern limanlarına sahip bölge. Aynı zamanda Gemlik bir sanayi şehri; sanayi ve limanıyla önemli bir ilçe. Yaz nüfusu yüz binleri bulan ilçe. Gemlik on yollardır dertlerini halının altına süpüren kentti. AK Parti yönetimleri ile önce halı kaldırıldı, sonra çalışmalar başladı. Kamulaştırmalar ve hizmetlerle önemli mesafe aldık. Hükümetimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gemlik Belediye Başkanımıza ve AK Parti kadrolarımıza bu anlamda çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
  Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, “Gemlik, Bursa'nın parıldayan yıldızı gibi güçlenmeye devam ediyor. Gemlik'te yapılan hizmetler geleceğe yatırım oluyor. Yerel belediyecilik, yerel yönetimler çok önemli. Tamamen millete dokunan bir yönetim tarzı. Milletin talep ve beklentileri anlamında hareket etmek önemli bir unsurdur. Belediyecilik anlayışını değiştiren de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”dedi.
  1994’de İstanbul’un caddeleri çöp dağlarının oluştuğu yerlerdi. Haftalık su tasarrufu yapabilmek adına küvetlere su doldurulurdu. Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlığına seçildi ve bir yılda İstanbul suya kavuştu. Haliç çiçek bahçesine döndü. İş bilenin kılıç kuşananındır. Daha da önemlisi derttir; eğer milletin için dertleniyorsan hizmet edersin. Millet sevdası, Türkiye aşkı ve dertli olmak önemli bir unsurdur. Türkiye'nin önü sonuna kadar açıktır. Gemlik'te Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanımıza verilen desteğe teşekkür ederiz. Bugün önemli bir ismin adını taşıyacak tesisi açıyoruz. Yazıcıoğlu’nu anlatmaya gerek yok. Ama gençlere fikirlerini aktarmak gerekir'' ifadelerini kullandı.
  Son olarak söz alan Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Topçu da, “AK Parti belediyelerine Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşı olarak teşekkür ederim. Yazıcıoğlu iyi bir dil modelidir. Çekilen çilenin rol modelidir. Beş buçuk yılını hücrede geçirmiş ama devletine küsmemiştir. Devlete olan sevginin de, millete olan sevginin de, ezana olan sevginin de rol modelidir. Gönlünüze onu yazdınız ama sandıktan çıkarmadınız. O yine de küsmedi, çalıştı. En büyük teşekkürü Gemlikli kardeşlerime ediyorum. Gemlik Marmara Bölgesi’nin incisi, kadim medeniyetlere beşiklik etmiş yerdir. Ülkemizin uğraştığı meseleler var. Bebekleri katlediyorlar, yaşlı, çocuk ve askerleri şehit ediyorlar. PKK, DEAŞ, FETÖ hiç biri yerli değildir. Birileri operasyonlardaki başarılarımızdan, terörle mücadelemizden rahatsız oluyorlar” diye konuştu.
  Konuşmaların ardından Türkiye çapında başarı elde eden Gemlik Belediyespor Atletizm Takımı sporcularına ödülleri takdim edilirken, yüzme branşındaki sporculara malzemeler dağıtıldı.
  Program, protokolün spor tesisinin açılışını gerçekleştirmesi ve parkın incelemesiyle son buldu.
  





BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık