solyanreklam
sagreklam

Muharrem Ayı'nın İlk Orucu Beşiktaş'ta Açıldı!

Beşiktaş Belediyesi, Muharrem Ayı’nın ilk gününde Beşiktaş Cem Evi’nde iftar programı düze...

Muharrem Ayı'nın İlk Orucu Beşiktaş'ta Açıldı!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:32

Beşiktaş Belediyesi, binlerce Alevi vatandaşı Muharrem Ayı boyunca kuracağı gönül sofralarında bir araya getirecek. Muharrem Ayı boyunca tutulacak oruçlar için Beşiktaş’ta ve 12 ilde gönül sofraları kurulacak. Bunlardan en dikkat çekeni ise Pir Sultan Abdal’ın Sivas’taki köyü Banaz olacak.

İlk Oruç Beşiktaş’ta Açıldı!
Muharrem Ayı, bu sene 21 Eylül Perşembe günü itibarıyla başladı. Muharrem ayının ilk orucu da Beşiktaş Cem Evi’nde açıldı. Belediyemiz tarafından düzenlenen iftar programına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Cem Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ve alevi kültürünün sevilen sesi Süleyman Can Aslanyürek katıldı. Program Halk TV’den canlı olarak yayınlandı. Muharrem Ayı'nın başlamasıyla birlikte Muharrem orucu tutmaya başlayan çok sayıda vatandaş da ilk iftar gününde Beşiktaş Belediyesi’nin iftar programında buluştu. Vatandaşlar duaların ardından oruçlarını açtı.

Programda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Muharrem Ayı boyunca Türkiye’nin birçok noktasında gönül sofraları kuracağız. Bu yıl programlarımız çok değişik olacak. Birçok noktada iftar programları düzenleyeceğiz. Finali de Tunceli’de yapmayı planlıyoruz. Bu vesileyle Muharrem orucunun ilk iftarını Beşiktaş Cemevi’nde yaptık. Ehl-i Beyt sevdalısı canlarımızın oruçlarının hak katında kabul olmasını diliyorum” dedi.

Muharrem Ayı iftarları İstanbul’un farklı ilçeleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde kurulan iftar sofralarıyla devam edecek. Beşiktaş Belediyesi 12 gün boyunca 12 farklı noktada gönül sofraları kuracak. Belediyemiz; Beşiktaş, Erikli Baba, Şahkulu, Pir Sultan Abdal’ın memleketi olan Sivas’ın Banaz köyü, Hacıbektaş, Kartal, Diyarbakır, Gazi Cemevi, Tunceli ve Erzincan’da kurulacak gönül sofralarında sanatçıları, siyasetçileri ve çok sayıda alevi vatandaşı ağırlayacak. İftar programları Halk TV ve Cem TV’den canlı olarak yayınlanacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık