solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’YI DEĞERLERİYLE GELECEĞE TAŞIYORUZ

MUDANYA’YI DEĞERLERİYLE GELECEĞE TAŞIYORUZ

MUDANYA’YI DEĞERLERİYLE GELECEĞE TAŞIYORUZ
  • 07 Nisan 2016, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci oturumu CHP’den 14, AKP’den 8, MHP’den 3 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Meclis toplantısında ihtisas komisyonları ve seçimleri yapıldı.

Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 20 gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısında, 4 adet önerge görüşüldü. Meclis toplantısı öncesinde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla göreve devam ettiklerinin altını çizdi. 30 yılda yapılamayanların iki yılda yapıldığının herkes tarafından görüldüğünü ve bilindiğini belirten Türkyılmaz, “İmkanlarımızın darlığına rağmen, şikayet etmeden enkaz edebiyatı yapmadan hem işlerimizi yapıyoruz, hem borçlarımızı ödüyoruz hem de çalışanlarımızın maaşlarını günü gününe ödüyoruz” dedi. Göreve geldiklerinde olan 30 milyon TL dolaylarında ki borcu 15 milyon TL seviyelerine indirdiklerine de vurgu yapan Türkyılmaz, “Kimseye karşı bir ayıbımızın kalmaması anlayışı ile borçlarımızı ödüyoruz. Temiz, dürüst, ahlaklı ve gizlisi saklısı olmayan, her şeyin hesabını veren bir anlayışımız ile bugünlere geldik” dedi.
HEMŞEHRİLERİME SÖZ VERDİM
Kişisel hiçbir çıkar gözetmeden hep doğruları savunduklarını ifade eden Türkyılmaz, Bunu yaparken de halkımızın desteğini hep arkamızda hissettik. Ben hemşehrilerime söz verdim. Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını yedirmeyeceğime, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağıma, yiyenlerden hesap soracağıma adına söz verdim. Bu konularda açtığımız davalarda var. Geçmiş dönemlerden yargıya taşıdığımız davalar var. Kim olursa olsun yaptıklarının hesabını verecektir” dedi.
“BİR TANE KARA LEKEMİZ YOK”
Eksiklikleri ve hataları olabileceğinden de bahseden Türkyılmaz, “Bizde insanız. Bizlerinde hatası olabilir. Eksikliklerimizi hatalarımızı söyleyin. Bunları düzeltelim” dedi. Aslı astarı olmayan beyanatlarla karalama kampanyalarına da kulak asmayacaklarını söyleyen Türkyılamz, “ Bugüne kadar alnımıza bir tane kara leke kondurmadık, bundan sonrada kondurmayacağız.  Biz Mudanya’mızı geleceğe koruyarak taşımak ve bütün değerlerini ortaya çıkartmak arzusu içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


TİRİLYE’YE TAHSİS ONAYLANDI
Tirilye Mahallesi’nde ihtiyaç duyulan itfaiye için yer konusunda destek veren Mudanya Belediyesi, Tirilye Mahallesi’nde bulunan belediye hizmet binasının bir bölümünü 5 yıl süre ile Bursa İtfaiye Daire Başkanlığı’na tahsis etti. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin geçen dönemden kalan borçları ve ödediği kira bedeli konusunda ki  maddede ise tüm belediye meclis üyeleri huzur haklarından kesinti yapılması ve borçların bu kesintilerden ödenmesi önerisini sundu.  
FAALİYET RAPORU PAZARTESİ GÖRÜŞÜLECEK

2015 Mali Yılı Faaliyet Raporu meclis üyelerine dağıtılırken, görüşmeleri ikinci oturumda yapılması kararlaştırıldı.  Meclis Başkan Vekili, Katip üyeler ve ihtisas komisyonlarının yanı sıra dört aydır meclis gündemine gelen Çiftçi Malları Koruma Meclis’i yönetimi ve murakabe heyeti seçimleri de gerçekleştirildi.
İHTİSAS KOMİSYONLARI SEÇİLDİ
Gerçekleşen meclis toplantısında, bir yıl görev yapmak üzere yeni ihtisas komisyonu üyeleri de seçildi. İhtisas komisyonlarının her birinin 5 meclis üyesinden oluşması yönünde karar alınırken, belirlenen ihtisas komisyonları şu şekilde oluştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mahmure Uçar, Metin Uyanık,  Metin Bağcı, Fatih Pulat, Mehmet Kaldırım
İmar Komisyonu: Mustafa Ay, Erdal Aktuğ, Erkan Altıntaş, Mevlana Şimşek, Hasan Er.
Hukuk Komisyonu:  Hüseyin Esen, Özgür Özkumit, Metin Bağcı, Kadir Doktur, Kadir Kahraman.
Kültür Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu: Mustafa Ay, Mahmure Uçar, İlke Özşen, Kadir Doktur, Dergah Mansur Alkan
Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyeleri; Mahmure Uçar, Zeynep Şen, İlke Özşen, Andaç Akengin, Dergah Mansur Alkan.
Eğitim ve Sağlık Komisyonu: İlke Özşen, Mustafa Ay, Metin Uyanık, Mevlana Şimşek, Fatih Pulat.
Turizm Komisyonu: Erdal Aktuğ, İlke Özşen, Hüseyin Esen, Dergah Mansur Alkan, Kadir Doktur.
Esnaf Komisyonu : Mahmure Uçar, Erkan Altıntaş, Metin Uyanık, Mehmet Kaldırım, Kadir Kahraman.
Ulaşım Komisyonu : Hayati Samast, Hüseyin Esen, Erkan Altıntaş, Kadir Doktur, Mehmet Kaldırım.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri; İlke Özşen, Hayati Samast, Metin Bağcı, Hasan Er, Dergah Mansur Alkan.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi Yönetimi ise, Ali Osman Bayram, Yusuf Ünal, Orhan Bilgili, Kazım Bozdoğan ve Mehmet Karabulut’tan oluşurken, Murakabe Heyeti ise, Sadettin Tamaç, Oktay Coşkun, Kadir Sağlam, Mustafa Çiftçi ve Mehmet Çan gibi isimlerden oluştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık