solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’YA KKTC’DEN İKİ KARDEŞ BELEDİYE…

MUDANYA’YA KKTC’DEN İKİ KARDEŞ BELEDİYE…

MUDANYA’YA KKTC’DEN İKİ KARDEŞ BELEDİYE…
  • 24 Ekim 2014, Cuma 0:00

MUDANYA’YA KKTC’DEN İKİ KARDEŞ BELEDİYE…

Mudanya Belediyesi’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden iki kardeş daha geldi. Girne’de temaslarda bulunan Mudanya Belediyesi meclis üyeleri Girne Belediyesi ve Beyarmudu ilçesi ile kardeşlik protokolü imzalanması için ev sahibi belediye başkanlarını Mudanya’ya davet etti.

MECLİS KARARI ALDI, BAKANLIK ONAYLADI AMA…?

Mudanya Belediye Meclisi tarafından 26 Temmuz 1999 tarihinde Girne ve Beyarmudu Belediyeleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için alınan karar Girne belediyesi için 17.04.2000’de İçişleri bakanlığı tarafından onaylanmış, Beyarmudu Belediyesi için alınan meclis kararı da 23.01.2014’de bakanlık onayından geçmişti ancak geçmiş dönemde iki aday kardeş şehrin protokolleri imzalanmamıştı. Başkan Hayri Türkyılmaz’ın talimatıyla aday kardeş şehirlerle protokol imzalanması ve yerel yönetimlere ilişkin eğitim programına katılmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Mudanya Belediyesi meclis üyeleri Akın Poroy, Metin Uyanık, Hayati  Samast, Hüseyin Esen, Yaşar Ardıç ve İsmail Hakkı Arslan’ın ilk durağı Beyarmudu oldu. Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i makamında ziyaret eden meclis üyeleri Başkan Hayri Türkyılmaz’ın iyi niyet mektubunu sundu.

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İÇİN MUDANYA’YA DAVET ETTİLER

Kardeş şehir protokolünün imzalanması için Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve ekibini Mudanya’ya davet eden Mudanya Belediyesi Meclis üyeleri ev sahibi başkana Girit danteli işlemeli kaftan hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Mudanya Belediyesi’nin davetine en kısa zamanda icabet edeceklerini belirten Başkan Edip’ de Mudanyalı heyete minyatür el işlemeli çeyiz sandığı ve ilçenin meşhur kurabiyesini takdim etti.

İKİNCİ DURAK GİRNE BELEDİYESİ OLDU 

Mudanya Belediye Meclisi üyeleri Beyarmudu’nun ardından Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından karşılanan Mudanyalı heyet, başkan Güngördü’ye kardeş şehir protokolü imzalanmasına ilişkin Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın iyi niyet mektubunu sundu. Protokol için Başkan Güngördü ve ekibini Mudanya’ya davet eden meclis üyeleri barış ve kardeşliği geliştirmenin çevre kaynaklarının daha iyi kullanılması için işbirliği yapmanın, bilgi ve deneyim paylaşımının yerel yönetimler için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. En kısa sürede Mudanya’yı ziyaret edeceğini belirten Girne Belediye Başkanı Güngördü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin sonunda Mudanya Belediyesi meclis üyeleri Başkan Güngördü’ye Girit danteli işlemeli kaftan hediye ederken ev sahibi başkan da Mudanyalı heyete Girne’nin yağlı boya tablosunu takdim etti.

KARAOĞLANOĞLU ŞEHİTLİĞİNE ZİYARET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temaslarını sürdüren ve iki kardeş belediyeyi kardeşlik protokolü için Mudanya’ya davet eden Mudanya Belediye Meclis üyeleri, 1974 yılında Kıbrıs barış harekâtının ilk çıkarmasının yapıldığı Karaoğlanoğlu şehitliğini de ziyaret ettiler. Meclis üyeleri, Şehitlik ziyaretinde anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık