solyanreklam
sagreklam

MUDANYALI ÖĞRENCİLERDEN ANSBACH’TA BARIŞ VURGUSU

MUDANYALI ÖĞRENCİLERDEN ANSBACH’TA BARIŞ VURGUSU

MUDANYALI ÖĞRENCİLERDEN ANSBACH’TA BARIŞ VURGUSU
  • 13 Temmuz 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya’nın Ansbach kentini ziyaret eden Mudanyalı öğrenciler, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde barış vurgusu yaptılar.  

Mudanya Belediyesi’nin kardeş şehri olan Ansbach kentini ziyaret eden Mudanyalı öğrenciler ve beraberindeki heyet Ansbach Kaymakamı Dr. Jürgen Ludwig’i ziyaret etti. Son günlerde iki ülke arasında yaşanan siyasi çatışmaların olduğuna dikkat çeken Ludwig, bu tür ziyaretlerin iki ülke arasında iyi bir köprü oluşturduğuna vurgu yaptı. 20 yıldır kardeşliklerinin devam ettiğini de dile getiren Ludwig, iki şehir ve iki ülke arasındaki kardeşliğin devam etmesini de diledi.
ÖĞRENCİLERDEN ATATÜRKLÜ HEDİYE
Öğrenciler ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretlerin siyasi olmadığına da vurgu yapan Mudanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen, “Biz buraya kardeşlerimizi ziyaret etmek için geldik. İki şehir arasında süre gelen kardeşlik bağlarını güçlendirmek istiyoruz” dedi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı Türk Bayrağı’nı Alman yetkililere hediye eden öğrenciler ise, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” mesajını vererek yaşanan olaylara da mesaj gönderdiler.
20 Temmuz tarihine kadar sürecek kardeş şehir ziyaretleri kapsamında Mudanyalı öğrenciler, ilk hafta Rothenburg şehir gezisi, kriminal müzesi gezisi, orman yürüyüşü ve tesislerde tırmanma, dans çalışması, gençlik merkezi ziyareti, Almanya okul gezisi ile engelli bakım ve yardım okulunun tanıtımı gibi etkinlerde bulundular.  Ayrıca Mudanya heyetinin ziyareti Alman basınında da yer buldu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık