solyanreklam
sagreklam

MUDANYALI KAHRAMAN ŞÜKRÜ ÇAVUŞ, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

MUDANYALI KAHRAMAN ŞÜKRÜ ÇAVUŞ, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

MUDANYALI KAHRAMAN ŞÜKRÜ ÇAVUŞ, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
  • 25 Haziran 2016, Cumartesi 0:00

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş şehit edilişinin 96. yılında, İskele Meydanı’nda ki Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

İngilizlerin işgali sırasında ilk kurşunu atarak kurtuluşa giden direnişi başlatan Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş şehit edilişinin 96. yılı dolayısıyla İskele Meydanı’nda bulunan Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen anma törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye meclis üyeleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Şehit Şükrü Çavuş’un yeğeni Mükerrem Yıldız ise, dayısı Şükrü Çavuş adına yazılan bir şiiri okudu. “Bu bir anma değil, sevgi törenidir. Çünkü bizler hayatımızda ve tarihimizde ki önemli şahıslara karşı sevgi besleriz” diyerek konuşmasına başlayan Göynüklü Derneği Başkanı Orhan Samast,” Ülkemiz o dönemlerden farklı bir süreç içerisinde değildir. Bugün de milli birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar var. Bunlara karşı yine hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu anma töreni bu yüzden çok şeyler ifade ediyor” dedi. Samast, Mudanya Belediyesi’ne gösterdiği hassasiyetten dolayı da teşekkür etti.      
“MUDANYA’NIN HAKKINI KORUMAK GÖREVİMİZDİR”
“Bugünleri yaşıyorsak ve Cumhuriyet değerlerimizi geleceğe taşıyacaksak hepsi Şükrü Çavuş gibi adı nice bilinmeyen nice kahramanlar sayesindedir” diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir kez daha ülkede yaşanan terör olaylarının son bulmasını diledi. Gazilerin ve şehitlerin verdikleri mücadeleleri unutmadan görevlerini yaptıklarını da dile getiren Türkyılmaz, “Bizim gibi yönetici makamlarında oturanlar bunlara daha çok dikkat etmelidir. Bu memleketinin her karışının ve her kuruşunun ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Ülkemizin ve Mudanya’mızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bu bizim Atamıza, Şükrü Çavuş’umuza ve adını bilmediğimiz gazi ve şehitlerimize karşı görevimizdir” dedi. Ülkenin ve Mudanya’nın çıkarlarını sonuna kadar savunacaklarını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Başta Şükrü Çavuş olmak üzere Mudanya’mızın kurtuluşunda canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.  Konuşmaların ardından katılımcılar Şükrü Çavuş Anıtı’na karanfil bıraktılar. Şehit Şükrü Çavuş anısına, mevlidi şerif okutulurken, Mudanya Belediyesi’nin iftar çadırlarında da Şükrü Çavuş anısına helva ve şeker dağıtıldı.            

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık