MUDANYA’DA ZABITA EKİPLERİNDEN YENİ YIL DENETİMİ

• 28 Aralık 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesi market ve gıda denetimlerini arttırdı. İlçede faaliyet gösteren market, pastane, tatlı ve börek imalathanelerin genel temizliği ve gıdaların son kullanma tarihleri kontrol edildi. İlçe genelinde denetimlerin artacağını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Her şey sağlıklı ve mutlu Mudanya için” dedi.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeni yılın yaklaşmasından dolayı ilçe merkezinde gıda satışı yapan işletmelerde denetim yaptı. Mudanyalıların sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilmiş ürünler tüketmesi için denetimlerini sıklaştıran Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kuruyemişçiler, pastahane ve fırınlar, manav ve marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Denetimlere Başkan Yardımcısı Akın Poroy’un yanı sıra, Zabıta Müdürü Aykut Şener de katıldı. Yaklaşan yeni yıl öncesinde iş yerlerini sıkı denetime alan ekipler, yapılan denetimlerde satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığını, hijyen şartlarına uygunluğunu, üretim ve son kullanma tarihlerini ve faaliyet belgelerini kontrol etti. Denetimlerde, bir firmaya fahiş fiyatla satış yaptığı gerekçesiyle kanunun ilgili maddesi gereği işlem yapıldı. Mudanya halkının sağlığını korumak için zabıta ekiplerinin denetimlerini kesintisiz devam ettireceğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Vatandaşlarımızın yeni yıla huzurlu ve sağlıklı bir ortamda girebilmesi için çalışmalarımızı ilçe genelinde sürdürüyoruz. Her şey sağlıklı ve mutlu Mudanya için” dedi.