MUDANYA’DA YAKA KAMERALI ŞEFFAF DENETİM BAŞLADI

• 11 Nisan 2018, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi, zabıta ekiplerinde yaka kameralı denetim sistemini başlattı. Zabıta ekipleri artık şeffaf çalışma ilkesi gereği, görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları ile denetim yapacak.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde yaka kameralı dönem başladı. Belediye zabıta ekipleri bundan böyle tüm işlemlerinde görüntü ve ses kaydı yapabilen yaka kameraları ile hizmet verecek. Kayıt altına alınacak sesli görüntüler, zabıta ekipleri ile vatandaşlar arasında yaşanabilecek olumsuz durumlar, şikayetler ve iddialar için belge niteliği oluşturacak. Zabıta Müdürü Aykut Şener ve ekipler, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederken yeni sistemle ilgili bilgi verdi.  Başkan Türkyılmaz, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği bu uygulamayı başlattıklarını belirterek, uygulamanın hem zabıta ekipleri hem de Mudanyalılar açısından denetleme ortamına şeffaflık getireceğini dile getirdi.