solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA KURTALAN EKSPRES İLE BARIŞ YOLCULUĞU

MUDANYA’DA KURTALAN EKSPRES İLE BARIŞ YOLCULUĞU

MUDANYA’DA KURTALAN EKSPRES İLE BARIŞ YOLCULUĞU
  • 10 Ekim 2017, Salı 0:00

Kurtuluş Savaşı’nın “barış mührü” niteliğindeki Mudanya Mütarekesi’nin 95’inci yıldönümü kutlamaları ikinci gününde Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Türkiye’nin en eski ve köklü gruplarından biri olan Kurtalan Ekspres konseri coşkuyu artırırken, halk oyunları gösterileri de büyük alkış aldı.
 
Cumhuriyete giden yolun en önemli zafer duraklarından biri olan Mudanya Mütarekesi’nin 95’inci yıldönümü kutlamaları ikinci gününde Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler ile devam etti.  Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyelerinin yanı sıra Mudanya ile çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı. Tarihi Mudanya Bandosu’nun konseri ile başlayan ikinci gün etkinliklerinde Mudanya Belediyesi Master, Yıldızlar ve Minikler Halk Dansları Topluluğu ile K.K.T.C. Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterileri ile Mudanyalıların beğenisini kazandı. 
KURTALAN EKSPRES İLE BARIŞ YOLCULUĞU
Türkiye’nin en eski ve köklü gruplarından biri olan Kurtalan Ekspres Barış Manço ve Cem Karaca ile ölümsüzleşen şarkıları konsere katılanlar ile birlikte seslendirdi. Büyük coşku içerisinde gerçekleşen konserde grubun baş gitaristi Ahmet Güvenç, konserinde Mustafa Kemal Atatürk, Barış Manço, Cem Karaca ve grubunu gitaristlerinden Bahadır Akkuzu’yu andı.  Konserin sonlarına doğru “Gül Pembe” şarkısını seslendiren grup üyeleri, şarkıyı Çanakkale, İstiklal, Terör şehitleri, depremlerde maden ocaklarında hayatını kaybeden işçiler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için söyledi. 
İZMİR VE 10.YIL MARŞLARI İLE FİNAL
Konser sonunda grup üyelerine çeşitli hediyeler ile teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri unutturulmaya çalışılan bütün değerlerimizi coşkuyla kutluyoruz. 95 yıl önce Mudanya’da barış imzalanmış, mühür altına alınmıştır” dedi. Mühürlü cumhuriyetimizi mühürsüz bir geleceğe teslim etmeyeceklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’dan her zaman “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diye haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Gecenin finalini ise Türkyılmaz ve grup üyeleri Mudanyalılar ile birlikte 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı seslendirerek gerçekleştirdi.   


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık