solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

MUDANYA’DA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

MUDANYA’DA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
  • 22 Ağustos 2017, Salı 0:00

21 Ağustos 2017 tarih ve 30103 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kurban Hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğe göre, satış ve kesimlerde uygulanacak kurallar belirlendi. Mudanya’da kurban satış yeri ile kesim yerlerinin belirlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, hem insan sağlığı hem de çevre temizliği açısından belirlenen alanlar dışındaki kamuya açık yerlerde kurban kesilmemesini istedi.

Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda Mudanya’da kurban satış yeri ile kesim yerleri belirlendi.  Mudanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kapalı alanı, Güzelyalı Kapalı Pazaryeri, Tirilye Mahallesi Eski Mezbaha yeri kurban kesim alanları olarak belirlenirken,  Mudanya dolgu alanı ise satış yeri olarak belirlendi. Özel mülkler ve buralara ait bahçelerde hijyen kurallarına uygun bir şekilde kesimlerin yapılabileceğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Umuma açık yerlerde kurban kesimlerine müsaade edilmeyecektir. Belirlenen alanlar dışında kesim yapılmaması konusunda zabıta ekiplerimiz ile ilgili kurumlar bayram süresince denetimlerini sürdürecektir” dedi. Belediye, Tarım İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden oluşan ekibin kesim ve satış yerlerinde de denetimler yapacağını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Belediyemiz Veteriner Hizmetleri, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri de herhangi bir aksilik yaşanmaması adına görevlerinin başında olacakladır” dedi.
KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT
Gebe, hasta, 2 yaşını doldurmamış ve dişi olan küçük ile büyükbaş hayvanların satışının yasak olduğunun bakanlık komisyonlarınca belirlendiğini ifade eden Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu ise, “Ancak damızlık vasfını yitirmiş olduğu, veteriner hekim tarafından belgelenmiş olan dişi hayvanların satışına ise izin verilmektedir” dedi. Özel mülklerinde kesim yapanlara da uyarılarda bulunan Çelikkollu, “Kesimlerden sonra oluşacak atıkların sızdırmaz sağlam poşetlere konularak belediye temizlik ekiplerine teslim edilmesi ya da en az 2 metre derin çukurlar açılarak toprağa gömülmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık