solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA KULAÇLAR BARIŞ, TARİH VE DOĞA İÇİN ATILDI

MUDANYA’DA KULAÇLAR BARIŞ, TARİH VE DOĞA İÇİN ATILDI

MUDANYA’DA KULAÇLAR BARIŞ, TARİH VE DOĞA İÇİN ATILDI
  • 12 Eylül 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği yüzme etkinliğinde kulaçlar barış, tarih ve doğa için atıldı. “Barışa Kulaç” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünde Mudanya Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Barışa Kulaç” sloganıyla düzenlenen yüzme etkinliğinde yüzlerce sporcu 5 km, 1 km, 500 metre ve özel olarak gerçekleşen 20 km’lik parkurlarla dünyaya barış mesajlarının yanı sıra Mudanya’nın tarihi değerlerine de dikkat çekti. Kumyaka, Mudanya Yat Limanı ve Coşkunöz Plajı’ndan etap etap gerçekleşen yüzme etkinliğinde Ayşin Oya Bekbay ve Faruk İlgüy ile Mudanya Belediyesi Dinçspor Kulübü sporcusu İdil Özkol, Eşkel sahilinden 20 km’lik parkurda yüzerek, bir ilki gerçekleştirirken, Ketendere Limanı’nda kayalıklara Türk Bayrağı dikerek Mudanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çektiler.  
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR”
Yüzme etkinliği sonrasında Mütareke Meydanı’nda düzenlenen madalya töreninde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yüzücülere “İyi ki buradasınız. İyi ki bugün barış için yüzdünüz. Hepiniz barış kokuyorsunuz, barış” diye hitap etti. Mudanya’yı kurtararak kendilerine hediye eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şükrü Çavuş ile tüm şehit ve gazilere minnet duyduklarını ifade eden Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin ve ülkemizin değerlerini kimse yok edemeyecek. Demokrasi ülkemizin genelinde egemen olacaktır” dedi. Birlik ve beraberliği bozmayacaklarını söyleyen Türkyılmaz, “Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Cumhuriyetimize ve değerlerimize sıkı sıkı sarılırsak bizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. Etkinliğe katılan yüzücülerin çok büyük bir iş başardığını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Seneye bu etkinliği daha da geniş kapsamlı düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz. Bugün sizler barış, tarih ve doğa için yüzdünüz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Yüzme etkinliğinin başladığı Kapanca ve Ketendere Limanının antik bir liman olduğunun altını çizen Türkyılmaz, “Orasını birileri Ro-Ro limanı yaparak, İstanbul’un çöplüğü yapmak istiyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. O limanı ve doğamızı kurtaracağız. Tarihimize de sahip çıkacak, doğamızın katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Mudanya’da bulunan Myrleia Antik Kenti’ne de vurgu yapan Türkyılmaz, “Mudanya’mızın ilk kurulduğu yer bulundu. Orasını da geleceğe insanlığa kazandıracağız. Rantçılar ve çıkarcılar uzak dursun. Size Mudanya’da artık yer yok” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK  VE ŞEHİTLERE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
Mütareke Meydanı’nda düzenlenen madalya ve sertifika töreni sonrasında etkinliğe katılan yüzücüler ve Mudanyalılar Mütareke Meydanı’ndan İskele Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde karanfiller ve bayraklarla alkışlar eşliğinde İskele Meydanı’nda bir araya gelen yüzücüler şehitleri anarak Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. Mudanya Tarihi Bandosu’nun da eşlik ettiği etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Düzenlenen törene CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ile Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Mudanyalı katılım sağladı.  
     

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık