solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA KASAPLARA SIKI DENETİM

MUDANYA’DA KASAPLARA SIKI DENETİM

MUDANYA’DA KASAPLARA SIKI DENETİM
  • 03 Şubat 2015, Salı 0:00

 

Mudanya Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan eti satışıyla ilgili çıkan ve vatandaşı tedirgin eden haberlerin ardından, et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. 

 

Son günlerde, Bursa  kamuoyunda yer alan ve vatandaşları tedirgin eden, kaçak et satışı haberlerinin ardından harekete geçen Mudanya Belediyesi,  ilçedeki kasaplara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta, sağlık ve ruhsat işleri müdürlüğü personelinden oluşan ekipler, kasapların yanı sıra, et ürünü işletmelerini, ruhsat, gıda sağlığı ve hijyen yönünden sıkı bir denetime tabi tuttu. Yapılan denetimlerde kaçak et ve insan sağlığını tehdit edecek ürün satışına rastlamazken, hijyen yönünden eksikleri olan işletmeler uyarıldı. Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren  Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürü İlhan Aksakal , “Son günlerde vatandaşlarımızı tedirgin eden kaçak et satışı konusunda, başta kasaplar olmak üzere diğer et ürünü satan işletmeler, ruhsat,  gıda sağlığı ve hijyen yönünden sıkı bir denetimden geçti. Yapılan denetimlerde, hijyen yönünden eksikleri olan işletmelere uyarıda bulunduk. Bunun dışında herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Zabıta Müdürlüğü olarak, İlçemizde başta gıda olmak üzere, tüm sektörlere yönelik yılda, ortalama 800’e yakın  denetim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Aksakal, tüm denetimlere rağmen, vatandaşların, şüphelendikleri veya en ufak bir tereddüt duydukları işletme hakkında, belediyenin 444 8 922 numaralı telefonunu 7/24 arayarak şikayetlerini iletebileceklerini hatırlattı. İşletme sahipleri ise, kaçak hayvan eti satışıyla ilgili yapılan denetimlerin yerinde bir uygulama olduğunu belirterek,  Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. 

 

TÜRKYILMAZ: “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN  SAĞLIĞI”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, son günlerde kamuoyunda tedirginlik yaratan kaçak hayvan eti satışıyla ilgili, Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçedeki denetimleri sıklaştırdığını vurguladı. İlçede gerçekleştirilen tüm hizmetlerde, önceliklerinin insan ve insan sağlığı olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, “Son günlerde kamuoyunda tedirginlik yaratan kaçak hayvan eti satışı haberlerinin ardından Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, yıl içerisindeki rutin denetimlerini sıklaştırdı. Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde kaçak hayvan eti sayışıyla ilgili ilçemizde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmaması bizleri de sevindirdi. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Bu konuda esnafımızın da hassasiyet göstereceğinden hiç şüphemiz yok.  Mudanya Belediyesi olarak, önceliğimiz her zaman insan ve insan sağlığı olacaktır” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık