MUDANYA’DA GERİ DÖNÜŞÜM BAŞLADI

• 29 Mayıs 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi, geri dönüşebilir atıkların toplanması amacıyla startı verilen proje kapsamında, Mudanya genelindeki cam ambalaj atıkları toplanarak geri dönüşümü sağlanmış olacak.

Mudanya Belediyesi, Anadolu Cam ve AŞM Geri Dönüşüm A.Ş. işbirliğiyle başlatılan cam ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlanması amacıyla başlatılan projenin startı verildi. ­Mudanya Dolgu Alanı’nda geri dönüşüm araçları ve geri dönüşüm kumbaraların teslim törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anadolu Cam Geri Dönüşüm Uzmanı Emrah Mataracı ve AŞM Geri Dönüşüm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Bayrak, Mudanya Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalı hemşerilere söz verdiği tüm projeleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Mudanyalı hemşerilerimize söz verdiğimiz tüm projeleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Daha temiz bir Mudanya yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde, hem Mudanyamızın ekonomisine katkı sağlanacak, hem de ambalaj atıkları geri kazanılmış olacak” dedi. Avrupa ülkelerinde %70 oranındaki geri dönüşümün ülkemizde %10 oranında olmasının üzücü olduğunu ve bu rakamı daha da yukarılara çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da geri dönüşümü hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Cam Geri Dönüşüm Uzmanı Emrah Mataracı ve AŞM Geri Dönüşüm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Bayrak beyle beraber projeyi başarıya ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye için yüzde 10’luk geri dönüşümün çok az olduğunu öğrendim, insanlarımızı bilinçlendirerek hemşerilerimizin bu konuya katkılarını en üst seviyeye çekerek, bu oranı çok daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne insanlarımız bize geri dönüşümün ne zaman başlayacağını soruyordu, işte bugün başladı. Bu mutluluğu yaşamak beni çok sevindirdi. Mudanyalı hemşerilerimizin cam ambalaj atıklarının geri dönüşümü başlattığımız projeye, duyarlılık göstereceğine inanıyorum” dedi. Anadolu Cam Dönüşüm Uzmanı Emrah Mataracı da, “Mudanya Belediyesi ve AŞM firmasıyla bir çalışma başlattık. Cam ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle ilgili 50 kumbarayı belediyeye hibe olarak teslim ettik. Amacımız tüm Türkiye’de cam geri dönüşümünü yüksek seviyelere çıkarmak. Mudanyalıların bu projeye duyarlılık göstereceğine inanıyoruz. Proje kapsamında ilköğretim 3, 4 ve 5. sınıf  öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla bir eğitim programı planlıyoruz. Bu sayede projeyi tüm Türkiye’ye yayıp ilerlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu. AŞM Geri Dönüşüm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Bayrak, “Başkan Türkyılmaz bu projenin her aşamasında desteklerini bizden esirgemediler, bu projenin hayata geçmesinde de çok önemli yeri olan Anadolu Cam temsilcisine de teşekkür ederiz. Mudanyalı hemşerilerimizin bu güzel projeye sahip çıkmasını bekliyoruz. Bugünden itibaren Mudanya’da dönüşüm muhteşem olacak. İki tür çalışma düzenimiz olacak. Kumbaralarla ve iç mekan kutularıyla ve büyük sitelerin önüne mekan kutularının bir büyüğü koyulacak ve atıklar bu kumbaralarda toplanacak. Mudanyalı hemşerilerimiz de bizim ekipmanlarımıza hak eden kıymeti ve değeri vereceklerdir. Hep birlikte iyi neticeler alacağımıza inanıyorum” dedi.