MUDANYA’DA COŞKULU KUTLAMA

• 20 Mayıs 2015, Çarşamba 0:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mudanya’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri, Atatürk Anıtı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kutlama etkinliklerine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Belediye başkan yardımcıları ve eşleri, Mudanya Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda Mudanyalı katıldı. 7’den 77’ye tüm Mudanyalıların büyük bir coşkuyla katıldığı kortej yürüyüşünde, Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde 10.Yıl Marşı hep bir ağızdan seslendirildi. Mütareke Meydanı’ndaki kutlama programında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bugün dünden çok, yarın bugünden daha çok seveceğim sevgili hemşerilerim işte bayram böyle kutlanır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü. Mudanya’mızda bu sahneleri görmeyi özlemiştik. 25 yıl aradan sonra 30  Mart’ta doğan güneş daha da yukarılarda ve daha da sıcak, çünkü demokrasi var, özgürlük var, barış var, sevgi var, saygı var, insanı insan yapan bütün değerler var. 30 Mart’tan sonra  Mudanya’da güzel şeyler olacak,  Mudanya ile herkes gurur duyacak demiştik. Bugün çok mutluyuz, çünkü 19 mayıs 1919’da İstanbul’dan hareket eden Bandırma vapuru Mustafa Kemalimizi Samsun’a çıkardı. İşte o gün ülkemizin kaderi değişti. O günden bu güne cumhuriyetimizin tüm değerleri, yurdumuzun misak-ı milli sınırlar içindeki her karışında cumhuriyetimizin tüm değerleri yaşanıyor.  Mudanya’da 25 yıl ara verdik, ama 30 Mart’tan beri 14 ay 19 gündür, Mudanya’mızda bütün değerler, cumhuriyetimiz, coşkuyla yaşanıyor ve yaşanmaya da devam edecektir” dedi.

MUDANYA’DA, DÜNYAYA ÖRNEK PROJE!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 31 Mayıs’ta çok önemli bir projeyi gerçekleştireceklerini, bu projenin Türkiye’de ve dünyada bir ilk olduğunu müjdeledi. Başkan Türkyılmaz, “Mirzaoba Köyü’nde 180 dönüm alan üzerinde Atatürk’ümüzün siluetini ağaçlarla yapacağız. Herkes bir ağaç dikecek ve 8 bin-10 bin fitten Atatürk’ümüzün silueti görünecek. Gözlerine denk gelen yere  masmavi havuzlar yapacağız, ışıklandıracağız. O masmavi gözler, Mudanya var oldukça, dünya var oldukça çakmak çakmak çakacak. 31 Mayıs bu nedenle Mudanya için çok önemli bir gün. Bu proje Türkiye’de ve dünyada tek. İnşallah başka belediyeler de, bu projemizi örnek alır ve diğer illerde de yapılır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliği Melih Konseri ile devam etti.