solyanreklam
sagreklam

MUDANYA'DA BİR İLK DAHA, GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ DÖNEMİ BAŞLADI

MUDANYA'DA BİR İLK DAHA, GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ DÖNEMİ BAŞLADI

MUDANYA'DA BİR İLK DAHA, GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ DÖNEMİ BAŞLADI
  • 06 Şubat 2017, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi, güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonlarını ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdi. İstasyonlar sayesinde cep telefonları ücretsiz olarak şarj edilebilecek.

Modern çağın vazgeçilmezi akıllı telefon ve mobil cihazların şarj problemine çözüm sunan Mudanya Belediyesi, vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği şarj istasyonlarını ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdi. Mudanya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk etapta üç noktaya yerleştirilen şarj cihazlarını Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile belediye başkan yardımcısı Akın Poroy yerinde inceledi. USB girişleriyle aynı anda altı elektronik cihazı şarj edebilen güneş panelli şarj istasyonları ilk olarak Mudanya İskele Meydanı, Güzelyalı Atatürk Parkı ve Tirilye Mahallesi’ne yerleştirildi.
ÜCRETSİZ İNTERNETTEN SONRA ŞARJ İSTASYONLARI
Modern çağın gerekliliği ve yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan internet hizmetini ücretsiz olarak sunduklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hemşehrilerimize yaşamlarında kolaylıklar sunmak adına yeni bir hizmetimizi daha hayata geçirdik. İlçemizin çeşitli noktalarına ücretsiz şarj istasyonlarımızı yerleştirdik” dedi. Güneş panelli şarj istasyonları enerjiyi doğal yollarla elde ettiğinden özellikle afet durumlarında şarj ihtiyacını karşılayabileceğini vurgulayan Türkyılmaz, “Çevre duyarlılığı ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımını toplumun geneline yaymak amacındayız. Vatandaşlarımız cep telefonları ya da USB ile çalışan elektronik araçlarını şarj istasyonlarımızdan hiç bir ücret ödemeden tamamen güneşten yararlanan sistem ile kullanabilecekler” ifadelerini kullandı. Türkyılmaz, istasyonların yıl içerisinde ilçe genelinde yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık